Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-N
L'ANC dóna suport a la vaga general perquè "els drets nacionals i socials són inseparables"

L'assemblea fa un gest inèdit fins ara i signa una declaració conjunta amb els sindicats convocants de la vaga a favor de la transformació social i nacional

07/11/2012 Política

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'ha adherit a la convocatòria de vaga general i ho ha fet signant una declaració conjunta amb els sindicats convocants -CCOO, UGT, USOC i la Intersindical-CSC- per la transformació nacional i social. Un gest fins ara inèdit en la trajectòria de l'ANC, ja que l'anterior vaga general va ser secundada només per la sectorial obrera de l'assemblea.

En una roda de premsa amb representants dels sindicats -entre els quals Carles Sastre (I-CSC)-, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha fet públic el seu suport a la convocatòria dels sindicats catalans i ha fet una crida a la mobilització ciutadana el 14-N.

"La independència no és un objectiu per si sol"

Forcadell ha defensat, a més, que per l’ANC “drets nacionals i socials són inseparables” i que “la independència no és un objectiu per si sol, sinó un mitjà per poder viure millor, tant els independentistes com els que no ho són”. La presidenta de l’Assemblea també ha afirmat que l’actual procés cap a l’estat propi cal fer-lo “entre tots, sense els sindicats és impossible”.

Declaració conjunta

Els sindicats i l’ANC consideren que és imprescindible "conjuminar esforços per tal d’afrontar la greu crisi social i nacional que afecta el país, amb retallades de drets i prestacions socials" i en aquest sentit acorden “fer reconeixement públic de la necessitat de fonamentar en el principi del dret a decidir les transformacions nacionals i socials que la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya necessiten i demanden”.

Segons la declaració conjunta, la situació podria ser pal·liada "si més no parcialment” si el poble català no patís “el dèficit fiscal” i la “falta de sobirania” actual. En aquest sentit, les entitats signants del manifest aposten per “fomentar en el principi del dret a decidir les transformacions nacionals i socials que la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya necessiten” i, a la vegada, l’ANC dóna suport a la convocatòria de Vaga “nacional, general i social” del 14 de novembre.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid