Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-N
La COS edita un dossier informatiu sobre la propera Vaga General

Amb l'objectiu d'aclarir dubtes i poder dotar d'arguments vàlids i reals a totes aquelles persones vulguin fer Vaga

05/11/2012 Laboral
Cartell unitari Cartell unitari

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha editat un dossier informatiu, on també s'esgrima l'anàlisi i opinió del sindicat sobre els motius de la Vaga General del proper 14 de novembre.

L'objectiu, segons el sindicat, és el d'aclarir dubtes sobre com afrontar aquesta jornada de lluita en defensa dels interessos i drets de les classes populars. Dubtes sobre si és necessària una Vaga General, els motius perquè es convoca aquesta Vaga, com es convoca una Vaga al centre de treball, com participar-hi…

El document informa sobre els drets dels treballadors, com el mateix dret a fer Vaga, el dret a informar sobre la Vaga o el dret que tenen com a treballadors a reunir-se.

A més, el sindicat facilita tot un seguit de materials que consideren d'interès per a la convocatòria de de Vaga, com el preavís per l'empresa, cartell amb la imatge "Tancat per Vaga General", a usar durant el 14N, imatges per usar als  perfils personals de les diferents Xarxes Socials (FaceBook, Twitter, etc.), cartell unitari pel 14N, pancartes per poder ser pintades mitjançant projector, ... També anuncia que durant els propers dies donaran a conèixer més mateials.

Convocatòria de Vaga General

El passat 31 d'octubre,  la COS va enviar els preavisos corresponents convocant legalment la Vaga General de 24h del proper 14 de Novembre.

Els preavisos es van adreçar tant al Ministerio espanyol de treball, com a les conselleries i departaments de treball dels governs autonòmics de Catalunya, del País Valencià i de les Illes Balears, així com a les diferents patronals presents als Països Catalans al sud de l’Albera.

També es va presentar el Comitè Nacional de Vaga de la COS, format per 18 companys i companyes dels diferents territoris.

La COS considera que és un fet de gran importància, i a destacar molt especialment, que aquesta nova convocatòria de Vaga General, per primer cop en la història es fa de forma internacional i internacionalista. No només es convoca en alguns dels territoris de l’Estat espanyol, sinó també a Portugal, Grècia, Xipre, Malta i Itàlia, i amb convocatòries de jornades de lluita als estats francès i alemany.

Així, pel que faria a la convocatòria de Vaga General als sud dels Països Catalans, la COS va presentat els antecedents, com a motivadors de la Vaga General

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid