Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
Martí: "A Catalunya hi ha una oligarquia que ens roba tant o més que Espanya"

Més de 300 persones van omplir divendres l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa en l'acte central de la CUP-AE a les Terres de l'Ebre i Baix Maestra

18/11/2012 Política

El candidat de la CUP-AE per Tarragona, Jordi Martí, ha afirmat que “la independència, sense justícia social, és dependència” perquè "a Catalunya hi ha una oligarquia política i econòmica que ens roba tant o més que Espanya".

Martí va fer aquestes declaracions en el discurs que va pronunciar divendres en l'acte central de la CUP-AE a les Terres de l'Ebre i Baix Maestra. Més de 300 persones van omplir l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa. El candidat va defensar que "estem al davant d’un procés d’alliberament nacional que tiren endavant les classes populars, unes persones que prenen el poder i diuen que allò que volen és la independència i no l’estat propi”. Al seu parer, “no n’hi ha prou amb la independència i després ja veurem”.

Martí va reiterar el rebuig de la CUP a les retallades als serveis públics que ha dut a terme el Govern de CiU i va remarcar que “quan algú ve i ens diu que no hi ha res més a fer que retallades, ens està enganyant” ja que les retallades "no són, de cap manera, la solució a la crisi, sinó la causa de majors desigualtats socials".

Van acompanyar Martí la número 5 de la llista per Tarragona, Roser Vernet, la qual va posar l’accent en les lluites populars que s’han dut i es duen a terme a les Terres de l’Ebre. Al seu parer, aquests moviments en defensa del territori tenen en la CUP “l’eina perquè la seva veu no sigui tergiversada mai més”. Vernet va defensar la presència de la CUP al Parlament: “Ara toca ser-hi i ser-hi directament, sense intermediaris”.

L'exfutbolista Oleguer Presas també va participar en l’acte, i va demanar el vot a “tots aquells que creuen que la societat l’hem de canviar entre tots”. Per la seva part, el portaveu del col·lectiu de suport a la CUP Terres de l’Ebre i Baix Maestrat, Xavi Rodríguez, va recordar que “la política s’ha de fer des del carrer i per a la gent del carrer” i va reclamar un nou model de territori que no deixi les Terres de l’Ebre a la cua en tots els indicadors socioeconòmics.

La nota musical la va posar el cantautor valencià Feliu Ventura i una rondalla que va demanar la independència del país i una major justícia social a ritme de jota.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid