Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions 25-N
Oleguer Presas: "Ja n'hi ha prou de dir que no hi ha alternatives"

L'exfutbolista, que es presenta com a número 83 de la llista de la CUP-AE, defensa "aire fresc per a ventilar la política institucional del país"

29/10/2012 Política

L'exjugador del Barça Oleguer Presas defensa que la CUP és "qui millor respon als desafiaments i necessitats que el moment actual demana" i en aquest sentit desitja que sigui "mitjà útil per a construir, entre tots i totes, la societat que volem".

Presas, candidat número 83 a la llista de la CUP-Alternativa d'Esquerres per Barcelona, explica en un article que dóna suport a la CUP perquè "entén que la política es fa al carrer", "perquè la seva pràctica a les institucions és d'exigir transparència i donar veu als qui no tenen veu".

L'exfutbolista manifesta que "ja n'hi ha prou de dir que no hi ha alternatives. La política que que s'adopta per sortir de la crisi té ideologia i respon a un objectiu clar: mantenir el benefici d'uns pocs a costa del benestar de la resta".

"És ben clar que la classe política únicament es mou per interessos electoralistes i de poder. Però no és hora d'oportunismes. Res no es canvia des de dalt. Cal una manera de fer i entendre la política diferent d'aquella a què ens tenen acostumats els partits polítics tradicionals. Aire fresc per a ventilar la política institucional del país", argumenta.

Presas destaca que "sofrim una profunda crisi del sistema capitalista", fet que "demana grans canvis de l'estructura de la nostra societat" que a parer seu no passen per les retallades. "Les retallades que suportem en drets laborals, en drets socials o en termes de llibertats no són danys col·laterals del procés de sortida de la crisi, sinó que responen a la voluntat de continuar i aprofundir el model que ens ha portat fins aquí", assegura.

En aquest sentit, denuncia que l'"única sortida que ens proposen" és que "la crisi és nostra i ens diuen que ens hem d'estrènyer el cinturó". Però "hi ha cinturons de mides diferents", evidencia. I es refereix al fet que "mentre bancs i grans empreses continuen presentant a final d'any uns balanços amb importants beneficis, és la gent qui sofreix les conseqüències d'aquesta crisi" en forma de "pobresa, desocupació, reformes laborals que, l'una darrere l'altra, no fan sinó augmentar el nombre d'acomiadaments i empitjorar les condicions de vida de la gent".

D'altra banda, aposta per "superar el debat sobre els diners" i dotar de contingut l'independentisme per tal que parli també del model social, econòmic, polític i democràtic. "Vull que la gent del meu país pugui prendre i assumir les seves decisions lliurement i viure en una societat diferent, més justa, solidària, lliure de tota mena d'opressió", sentencia.

Presas aposta per "escoltar la gent, donar-li veu" perquè "cal obrir espais on es posin en pràctica models cooperatius, comunitaris, des de la igualtat social i de sexes, radicalment democràtics i participatius". "Cal que entre tots i totes agafem el protagonisme per decidir cap on anem i començar a construir aquesta societat. El desafiament és gran, però o ho fem nosaltres, o ningú no ho farà", conclou.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid