Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
La CUP presenta "una vertadera candidatura de combat"

Amb una mitjana d’edat de 36 anys, la llista de la CUP per la demarcació de Barcelona la conformen 90 persones de diverses organitzacions

22/10/2012 Política

Desorés de la reeixida recollida d'avals, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha presentat aquest dilluns les persones que formen la llista per la demarcació de Barcelona a les eleccions del 25 de novembre, i que se sumen a les ja presentades llistes de Lleida, Tarragona i Girona. Per fer-ho ha escollit un dels llocs més simbòlics de la lluita obrera de Barcelona, les Xemeneies de la Canadenca de Barcelona.

Amb una mitjana d’edat de 36 anys, la llista la conformen 90 noms (85 candidats i 5 suplents). 14 d’aquestes persones provenen de la Catalunya Central (Bages, Berguedà, Osona); 4 del Baix Llobregat; 29 de Barcelona i l’àrea metropolitana més propera; 10 del Maresme, 13 del Penedès i del Garraf, 12 del Vallès Occidental i 8 del Vallès Oriental.

La llista està encapçalada per David Fernàndez, seguit de Georgina Rieradevall, Quim Arrufat, Isabel Vallet i Xevi Safont-Tria. Així mateix, compta amb noms coneguts com el futbolista Oleguer Presas, l'actor Francesc Lucchetti, l'escriptor Julià de Jòdar la històrica independentista Blanca Serra o l'activista Roser Veciana.

Altres noms són el de l'advocat August Gil Matamala, els músics Francesc Ribera "Titot", Cesk Freixas i Carles Belda o el sindicalista de TMB Josep Garganté, a més del fundador del Taller de Músics Lluís Cabrera, l'advocat Toni Iborra o l'històric independentista Lluís Millà, entre d'altres.

D'aquesta manera, la llista està integrada per persones compromeses amb els moviments populars i les lluites socials, així com per personalitats destacades del món de la cultura, de l’advocacia o de l’esport que també han donat suport a la CUP.

Representants d'un bon nombre d'organitzacions

Segons el portaveu nacional Adam Majó, "tot plegat configura una vertadera candidatura de combat" que aplega "una bona colla de compromisos per uns Països Catalans independents i una economia al servei de les classes populars".

La llista s’ha obert al teixit popular i és per això que la candidatura s'anomena CUP-Alternativa d’Esquerres, ja que la formació ha rebut l’aportació i suport de col·lectius de l’esquerra transformadora i de l’independentisme.

La llista integra representants d'un gran nombre d'organitzacions: de Lluita Internacionalista i En Lluita, d'Arran, de l’organització antirepressiva Alerta Solidària, de l’MDT, d’Endavant (OSAN), de Terra i Llibertat, així com del sindicat COS o del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, entre d’altres.

Segons ha explicat la CUP, la llista de noms és el fruit de la decisió assembleària de la militància i també de diferents persones col·lectius que s’han interessat pel procés. Es tracta d’un mecanisme inèdit de confecció de llistes que respon a la voluntat de la CUP de "dur a terme una experiència de radicalitat democràtica".

Els 5 primers components de la llista

1. David Fernàndez: És periodista i activista vinculat als moviments socials i al barri de Gràcia. Membre de l'assemblea editora del setmanari Directa, és cooperativista en l'economia social i solidària i treballa a Coop57 en el sector de les finances ètiques. Va ser condemnat per insubmissió al servei militar obligatori. Membre de la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura i del grup impulsor de l'Acusació Popular del Cas Millet / Palau de la Música Catalana. El 27 de maig de 2011 va resultar ferit amb 13 policontusions en la càrrega policial contra els indignats a la plaça Catalunya.

2. Georgina Rieradevall: Viu a Vic des del 2005. Llicenciada en Dret per la Universitat de Girona i Diplomada en Educació Social per la UB. Professora de teatre. Membre de l’Assemblea pels Drets Socials d’Osona, adherida a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme i apoderada de la ILP per la dació en pagament, contra els desnonaments i en favor del lloguer social. Regidora de la CUP de Vic. 

3. Quim Arrufat: Viu a Vilanova i la Geltrú. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la UAB. Parla alemany, anglès, francès, àrab i turc. Del 2007 al 2010 va ser responsible de relacions internacionals i cooperació del CIEMEN, el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions, a través del qual va ser actiu al Consell Internacional del Fòrum Social Mundial, al Consell de Drets Humans de l'ONU i a la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles. És regidor de la CUP de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

4. Isabel Vallet: Viu a Barcelona. És assessora jurídica I doctorand en Dret Penal. Militant de la CUP i d'Endavant-OSAN. Havia militat al CEPC a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana. Membre del Casal Popular de Castelló de la Plana.

5. Xevi Safont-Tria: Viu a Mataró. Pagès ecològic de professió, ha estudiat la carrera d'enginyeria Tècnica Agrícola. Vinculat a la Unió de Pagesos i a l'Assemblea Pagesa. Fundador de l'organització de joves Maulets, ha participat en el procés històric d'unitat entre Maulets i JIR. Actualment milita a la CUP, on exerceix de regidor- portaveu a la ciutat de Mataró des de l'any 2007.

Personalitats destacades de la llista

- Roser Veciana (n.6): Exregidora dels Verds a Barcelona. Militant dels drets socials
- Blanca Serra (n.9): Militant independentista històrica. Catedràtica de filologia
- Cesk Freixas (n.10): Cantautor
- Francesc Ribera “Titot” (n.11): Músic. Cantant del grup Brams
- Josep Garganté (n.15)
- Toni Iborra (n.61): Advocat osonenc. Defensor dels drets dels immigrants
- Lluís Millà (n.75): Militant independentista històric i llibreter
- Lluís Cabrera (n.78): Fundador del Taller de Músics, membre dels Altres Andalusos
- Carles Belda (n.79): Músic
- Francesc Lucchetti (n.80): Actor i autor dramàtic
- Oleguer Presas (n.83): Activista polític i jugador de futbol professional
- Julià de Jòdar (n.84): Escriptor. Activista antifranquista
- August Gil Matamala (n.85): Advocat. Activista antifranquista

Valora
Vídeos
NOSALTRES SOM CUP - ALTERNATIVA D'ESQUERRES
Presentació de la llista per Barcelona de la CUP - Alternativa d'Esquerres. Parlaments de David Fernández, Georgina Rieradevall i Quim Arrufat, caps de llista de la candidatura.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid