Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i llibertats
"Follia", un article d'Oleguer Presas sobre la criminalització de la vaga del 29-M
05/04/2012 Drets i Llibertats
El jugador de futbol i sabadellenc Oleguer Presas se suma a la denúncia de la situació política i social que es viu a Catalunya, i concretament a la denúncia popular contra l'actuació policíaca contra la vaga del 29-M i els anuncis de Felip Puig de restringir els drets i les llibertats civils.

El futbolista compromès i vinculat a l'Esquerra Independentista planteja al seu article "Follia", publicat al setmanari La Directa, els problemes de fons que van afavorir l'esclat de rebel.lió durant la jornada de vaga. Per a Presas "La situació és molt més complexa. Ens diuen que ens estrenyem el cinturó, que és temps de crisi, que no queda altre remei, que la situació és excepcional… I això, tot ho justifica. Discursos presentats com a neutres però amb una alta càrrega ideològica. No hi ha altra opció, és l’únic camí. I així, van aprovant polítiques i retallades que de neutres no en tenen res."

En aquesta presa de posicionament compromès del sabadellenc també critica la recent Reforma laboral, una mesura política que  "no generarà llocs de treball a curt termini" i que té com a  objectiu principal no "crear ocupació sinó el d’afavorir l’empresariat en detriment de les condicions dels treballadors i treballadores."

Les conclusions d'aquest article denuncien l'amenaça que suposa l'anunci de restriccions de drets i llibertats realitzada per Felip Puig (dret a reunió, excepcionalitats judicials, vulneració de la intiminat i drets polític, etc.), però també esperona a continuar lluitant contra el marc social i polític existents i en perill d'involució: "És perillós i molt preocupant que s’instauri la cultura de la por i la repressió indiscriminada contra aquelles persones que protesten per les accions de qui governa. Semblava que utilitzar l’amenaça de patir represàlies per acabar amb les manifestacions de dissidència política eren mètodes passats. Però no. Parlar de regular el dret de reunió i manifestació, aplicar lleis d’excepció o que s’empresoni preventivament com ja s’ha fet en aquest cas, representa un retrocés brutal en termes de drets i llibertats. I es fa pel boc gros. Amb ells o amb nosaltres. Això és el que s’extreu de l’afirmació “ja no s’hi val el passava per allí ” de Felip Puig. Ja no es tracta de cometre o no un delicte, sinó de participar en una manifestació on es cometi un delicte. No es persegueix una acció concreta. Sinó idees."

"Altra vegada, s’aprofita l’alarmisme i l’excepcionalitat per retallar drets, aquesta vegada polítics i socials. I és que ja se sap, estem en temps de crisi i ara toca estrènyer-nos el cinturó… més ben dit, que uns se’l treguin per collar-nos-el a la resta. Al coll i ben fort."
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid