Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
29-M
Denuncien els Mossos per la detenció "il·legal" d'un vaguista a Tortosa

La denúncia contra el cos policial va ser presentada ahir al matí davant el jutjat de guàrdia tortosí

03/10/2012 Drets i Llibertats
Instants de la roda de premsa on s'anuncia la presentació de la denúncia Instants de la roda de premsa on s'anuncia la presentació de la denúncia

Ahir al migdia en roda de premsa, el Grup de suport contra la repressió a les Terres de l'Ebre va donar a conèixer la presentació d'una denúncia contra els Mossos d'Esquadra, pel que consideren la "detenció il·legal" d'un activista acusat de fer pintades i sabotejar panys dels instituts durant la vaga general del passat 29 de març, a Tortosa, segons informa Marfanta.com

El col·lectiu, format per militants sindicals i membres de moviments socials contraris a les retallades, va criticar, precisament, que la detenció es produís dos mesos després d'uns fets pels quals s'havien detingut anteriorment dues persones més, i que haurien finalitzat el seu periple judicial amb el recent arxiu de les diligències per part de la jutgessa de Tortosa.

El col·lectiu va considerar fora de lloc la detenció de l'activista, setmanes després dels fets que presumptament se li imputaven, i "a la porta de casa seva", quan després s'hauria constatat que "no hi havia proves". "Si coneixien el seu domicili, amb una notificació haurien pogut evitar la humiliació d'aquesta persona", ha lamentat el portaveu del col·lectiu, Xavi Rodríguez.

Aquest i els altres dos detinguts durant els dies posteriors a la vaga general del 29 de març van ser imputats pels Mossos per haver fet pintades, així com d'haver sabotejat els panys de les portes d'accés als instituts de la ciutat amb silicona. "Parlem d'una acusació per unes pintades en el context d'una vaga general, que el codi penal tipifica com una falta, no com un delicte", ha adduït Rodríguez, qui ha recordat que els activistes van haver de romandre "privats de llibertat" durant hores a comissària.

Celebren el sobreseïment del cas

En aquest sentit, el col·lectiu va celebrar el sobreseïment del cas després que tots tres haguessin presta declaració i la jutgessa "no hagi trobat proves que permetin obrir un judici". Segons ha abundat, la implicació dels activistes en moviments socials contraris a les polítiques de retallades a Catalunya hauria condicionat l'actuació policial, que consideren forma part d'una estratègia de "repressió" de les seua militància i les seues protestes.

El col·lectiu s'ha de fer càrrec dels 2.000 euros de despeses en advocats

El Grup, sorgit del moviment de suport al jove tortosí Andreu Curto, detingut i empresonat temporalment a Barcelona arran també la vaga general del 29 de març, ja ha avançat que s'haurà de fer càrrec dels 2.000 euros de despeses en advocats que han suposat les actuacions policials. "Tenim casos de repressió a militants de moviments socials que s'oposen a les retallades amb multes i detencions que després no van enlloc", ha argumentat Rodríguez.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid