Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#29mlliure
Concentracions per la llibertat dels vaguistes detinguts i empresonats

Avui hi ha convocades diverses protestes arreu del Principat

20/04/2012 Política
Amb la intensificació de l'onada repressiva, que va comportar sis detencions aquest dijous i que manté quatre vaguistes en presó preventiva, augmenta també la solidaritat envers els activistes represaliats. Després que dijous a la tarda es conegués la detenció de quatre persones a Barcelona i dues a Tarragona -una d'elles militant de l'Esquerra Independentista-, al vespre un centenar de persones es van concentrar davant la comissaria de les Corts de Barcelona per solidaritzar-se amb els detinguts. Els solidaris van ser encerclats pels Mossos en tot moment. Els quatre detinguts declararan en els propers dies.

Qui ha declarat aquest divendres han estat els dos tarragonins detinguts que han sortit en llibertat a quarts de dotze del migdia. Desenes de persones els esperaven a les portes des de les nou del matí. En total, s’han passat gairebé 20 hores al calabós per uns càrrecs relacionats tots amb la jornada de vaga general. Segons els Mossos, els dos arrestats són Robert MM, de 18 anys i Josep Maria MC de 28 anys. Al primer se li imputen els delictes de danys, desordres públics i coaccions i al segon danys, desordres públics, coaccions i contra la seguretat del trànsit.

El detingut militant independentista d’Endavant (OSAN) i afiliat al sindicat COS ha pogut veure algunes de les imatges a la vista judicial. Es tracta de gravacions fetes per càmeres de seguretat i, també, del canal públic comarcal TAC12. Amb tot, ha declarat que va ser allà però que no va ser protagonista de cap dels aldarulls. Destaca un cop més les proves en forma d'articles d'opinió difosos per mitjans informatius crítics. En aquest sentit, en la documentació adjunta hi hauria l’article que va publicar en diversos mitjans, entre ells Pobleviu.cat, en què era molt crític amb l’actuació policial. A més, durant els moments i dies posteriors va participar activament en les concentracions de suport a les primeres detencions, on hi va fer un parlament.

Més concentracions avui

- Sabadell. A les 20.00h davant la Seu de CDC.

- Montblanc. A les 19.30h a la Plaça Major.

- Reus. A les 20.00h a la Plaça Mercadal.

- Tarragona. A les 20.00h a la Plaça de la Font.

- Valls. A les 20.00h a la Plaça del Blat.

- Vilafranca del Penedès. A les 19.00h davant l'Ajuntament.

- Girona. A les 20.00h a la Plaça del Vi.

- Barcelona: Diumenge, manifestació de suport a les 18.00h a la Plaça de Catalunya.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid