Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lleida
El teixit popular lleidatà rebutja en audiència pública la zona comercial a les Basses d'Alpicat

L'audiència pública s'ha acabat celebrant, tot i el retard, a iniciativa de la CUP

25/09/2012 Política

Els ciutadans i les entitats de Lleida han rebutjat la instal·lació d'una zona comercial a les Basses d'Alpicat (Segrià). Una proposta de l'Ajuntament, amb majoria absoluta del PSC, que el teixit popular lleidatà ha rebutjat quan se l'ha consultat a través d'una audiència pública celebrada a proposta de la CUP.

L'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) va acollir aquest dilluns la primera audiència pública a la ciutat, que es va allargar durant més de tres hores. Va començar amb les intervencions dels polítics, que van disposar de 15 minuts cadascun, i va seguir amb les de les entitats i ciutadans, que només van disposar de 3 minuts.

Els ciutadans van rebutjar l'opció de la zona comercial i van optar per la recuperació de l'espai com a parc familiar. La proposta del consistori lleidatà, que contempla destinar un 5% de la superfície a zona comercial, no va agradar als veïns i a les principals entitats de la ciutat.

Entitats de gran trajectòria cívica com el Centre Excursionista de Lleida, Ipcena o l’Ateneu Popular de Ponent entre d’altres, també es van oposar a la implantació d’hotels i centres comercials a l’espai i a la privatització encoberta dels usos i la gestió del Parc, en una crítica àmpliament compartida per la majoria dels particulars que van intervenir a l’Audiència Pública.

Una audiència impulsada per la CUP

La CUP, que ha estat la impulsora d'aquesta audiència pública, va ser una de les primeres organtizacions a intervenir. La seva portaveu, Esther Sancho, va criticar que l'audiència pública s'hagi convocat tard i malament, concretament un any i mig després del que tocava i perquè va intervenir el Síndic de Greuges.

Pel que fa a la proposta del Parc, Sancho considera que el seu ús ha de ser 100% públic i per tant descarta que hi hagi una zona comercial privada i, entre d’altres, lamenta que no s'hagi fet cap estudi ambientalista abans de presentar un projecte ni tampoc cap estudi de mobilitat.

Consulta la intervenció sencera de Sancho. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid