Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
El Síndic exigeix a la Paeria que celebri l'audiència pública de les Basses

La CUP ho va demanar per escrit el passat 10 de març de 2011 amb el suport de 230 veïns.

07/03/2012 Política

El Síndic de Greuges de Catalunya ha instat l'Ajuntament de Lleida que convoqui una audiència pública sobre el projecte de les Basses tal com va demanar la CUP amb el suport de 230 veïns per escrit el passat 10 de març de 2011.

El Síndic recorda a més a la Paeria la necessitat de donar compliment al propi reglament de participació ciutadana de Lleida que recull la possibilitat de fer aquest tipus de trobades entre l'equip de govern i la ciutadania si així ho demanen un mínim de 200 veïns.

La portaveu de la CUP, Ester Sancho, ha anunciat que si la Paeria segueix ignorant aquesta petició, acudiran al Jutjat Contenciós Administratiu ja que ho consideren un "incompliment flagrant" de la normativa.

Segons l'informe del Síndic, l'Ajuntament de Lleida havia al·legat que no convocaria l'audiència pública sobre el projecte de les Basses perquè ja s'havia fet un procés participatiu i perquè les eleccions estaven molt properes i es podria interpretar en clau electoral. El Síndic, però, respon que, pel que fa a la primera raó, les prop de 500 propostes que es van fer per part de la ciutadania no es van incloure en el projecte de la Paeria i, pel que fa al segon punt, diu que es podria haver aplaçat l'audiència pública però no haver-la descartat.
 

Revés a la política de participació

Per la CUP, l'informe del síndic suposa "un nou revés" a la política de participació de la Paeria que, tal com venen denunciant des de fa anys, "es tracta només d'una política excessivament professionalitzada on la ciutadania nomes es preguntada cada 4 anys, que no permet una participació activa en cap dels processos sinó que resta, com ha quedat demostrat, supeditada a la voluntat de l'equip de govern".

La formació independentista va demanar en el seu moment, que s’implementessin aquests mecanismes de participació que s’ha dotat l’Ajuntament (i que cal dir que, almenys els que s’impulsen des de la ciutadania, resten encara inèdits) per tal d’empoderar les lleidatanes i lleidatans. Ha hagut d’ésser el síndic qui recordi a la Paeria que la no convocatòria de l’audiència pública no s’ajusta a la normativa aprovada per ple municipal.

La CUP exigeix doncs novament a l'Ajuntament, i al seu alcalde, que es dugui a terme aquesta audiència pública i anuncien que, si no es compleix el reglament de participació, acudiran al Jutjat Contenciós Administratiu "perquè els lleidatans pugin tenir una participació activa en el seu municipi".



 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid