Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Arenys de Munt inicia converses amb les institucions internacionals

Josep Manel Ximenis ha demanat una trobada amb Martin Schulz, president del Parlament Europeu, i José Manuel Durão Barroso, president de la Comissió Europea

24/09/2012 Política
Josep Manel Ximenis, alcalde d'Arenys de Munt Josep Manel Ximenis, alcalde d'Arenys de Munt

Arenys de Munt, el municipi que ha elaborat un full de ruta institucional per assolir la independència abans de l'11 de setembre del 2014, iniciarà converses amb les institucions internacionals sobre la independència.

Després que el ple municipal aprovés el passat 13 de setembre declarar Arenys de Munt territori català lliure i sobirà i instar el Parlament de Catalunya a proclamar la independència, l'alcalde, Josep Manel Ximenis, ha demanat una trobada amb Martin Schulz, president del Parlament Europeu, i José Manuel Durão Barroso, president de la Comissió Europea.

L’objectiu de les trobades amb les institucions internacionals és iniciar converses amb una representació dels municipis declarats lliures i sobirans per manifestar la voluntat del poble català d'esdevenir un estat lliure i independent en igualtat de drets i obligacions que els altres estats independents del món, mentre el Parlament de Catalunya no hagi assumit la plena sobirania nacional.

Segons ha informat l'Ajuntament d'Arenys de Munt, ja s'ha informat l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Òmnium Cultural i a les Associacions Municipalistes. A més, el consistori està demanant a tots els municipis que s’han declarat territoris catalans, lliures i sobirans, que s’adrecin a l’Ajuntament d’Arenys de Munt per organitzar-se i participar conjuntament en aquestes relacions internacionals.

El procés compta amb el suport de l'European Partnership for Independence (EPI), una aliança conformada pels moviments socials dels territoris més significants en la lluita per a exercir el Dret Universal d’Autodeterminació a l’Europa comunitària i de la qual en són fundadors, Flandes, Escòcia, Euskadi i Catalunya.

Ximenis ha fet arribar la declaració d'independència d'Arenys de Munt al Parlament escocès, amb motiu de la manifestació independentista de dissabte passat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid