Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Laboral
Els treballadors d'autobusos de TMB faran un dia de vaga per les Festes de la Mercè

Aquest dimecres s'ha celebrat una aturada de 4 hores i una concentració per reclamar la readmissió d'Andreu de Cabo

08/08/2012 Laboral

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) s'ha estrenat a TMB convocant una vaga de quatre hores aquest dimecres al matí a Autobusos. Ha estat de nou a dotze del matí en una aturada que ha comptat amb el suport de l’ACTUB, la CGT i la PSA.

A les deu del matí s'ha celebrat una concentració de suport a les portes del Servei Territorial del Departament d’Empresa i Ocupació per reclamar la readmissió d'Andreu de Cabo, que també hi ha assistit i ha dirigit unes paraules als assistents. La pancarta "Andreu readmissió a TMB" presidia la protesta. Segons la COS, unes 150 persones, entre treballadors d'autobusos i solidaris, han mostrat el seu suport al treballador acomiadat.

Vaga per les Festes de la Mercè

En acabat De Cabo s'ha reunit amb la Direcció de TMB en una trobada en què no s'ha ofert cap solució a l'acomiadament del treballador. Per aquest motiu, l'assemblea de treballadors ha decidit que els sindicats ACTUB, CGT, COS i PSA convocaran un dia sencer de vaga pel proper 26 de setembre, coincidint amb les Festes de la Mercè, patrona de Barcelona.

Durant aquest dia es portaran les signatures que exigeixen la readmissió del treballador i que han estat recollides pel Comitè de conveni durant dos mesos. En aquesta mateixa Assemblea s'han recollit per aquest mes d'agost 1.250 euros per a De Cabo.

La COS denuncia la direcció

La COS ha denunciat a la Inspecció de Treball la Direcció de Transports de Barcelona (TB) per incompliment de les tasques d'informació envers els treballadors. Segons el sindicat, quan es van publicar els serveis d'aquest dimecres no es va indicar quins eren els treballadors, torns i línies afectades pels serveis mínims. Per la COS, aquest fet ha creat "confusió i desinformació entre la plantilla".

A més, ha denunciat que la Direcció de TMB no ha entregat la carta corresponent als treballadors afectats pels serveis mínims i que no ha informat els passatgers amb cartells a les parades. A més, assegura que ha anunciat servei de treball per aquest dimecres al quatre membres del comitè de vaga.

Per tot plegat, la COS ha demanat a la Inspectora de Treball de guàrdia responsabilitats per aquesta manera d’actuar de la Direcció de TMB. Després de la denúncia, presentada aquest dimarts, la direcció va penjar els serveis mínims a les cotxeres i va enviar missatges als treballadors.

Andreu de Cabo ha denunciat públicament diversos casos de corrupció a la prefectura

Andreu de Cabo, que fa més de 9 anys que treballa a l'empresa, a l'àrea de Telecomunicacions, va ser acomiadat el passat 15 de juny. De Cabo, que va ser delegat del Comitè d’empresa per la CGT, ha denunciat públicament diversos casos de corrupció a la prefectura.

Segons afirma en una carta redactada per ell mateix i que publica Llibertat.cat, "la veritable intenció de la Direcció de l'empresa no era solucionar cap problemàtica laboral ni que jo deixés d'observar i denunciar com els responsables de Telecomunicacions seguien robant diners; la veritable intenció va ser que passés el temps i es complís un any des de l'última vegada que vaig utilitzar hores sindicals per a tasques del sindicat CGT".

De Cabo denuncia que l'empresa es va assegurar, en acomiadar-lo, que ell no es trobava sota la protecció sindical i pogués sol·licitar l'acomiadament nul en un judici. "La Direcció de l'empresa ha arribat a denegar al sindicat hores sindicals per a mi amb l'única finalitat que es complís aquest any sense que jo utilitzés les hores sindicals", relata.

Actiu defensor dels drets dels treballadors

Com a sindicalista ha participat en moltes campanyes de defensa de treballadors en situació d'indefensió, com ara la denúncia per incompliments en les condicions de treball i de salut laboral.

"He ajudat en la defensa de molts treballadors, com en el cas del company conductor d'autobús al que van assetjar i van sancionar dos comandaments per portar la seva bicicleta plegada dins del vehicle, he lluitat per que els conductors d'aquesta empresa poguessin gaudir de dos dies de descans setmanals, sempre he estat col·laborant amb la megafonia, creant els blogs i pàgines web informatives, ràdio, etc", explica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid