Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Reclamen la readmissió d’Andreu de Cabo a TMB

Dimecres hi ha convocada una aturada de 8h a 12ha Autobusos de TMB h per exigir la readmissió d’Andreu de Cabo. El mateix dia a les 10h hi haurà una concentració al Servei Territorial del Departament d’Empresa i Ocupació.

06/08/2012 Laboral
Cartells demanant la readmissió d?Andreu de Cabo Cartells demanant la readmissió d?Andreu de Cabo

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha decidit convocar aquesta primera aturada i concentració per pressionar a la Direcció de TMB per a que readmeti a Andreu Cabo. La vaga té el suport de l’ACTUB, la CGT i la PSA.

Aquests dies centenars de cartells i octavetes a les parades d’autobús informen de l’aturada del dimecres i la concentració de suport, reclamant la readmissió d’Andreu de Cabo. Segons la COS, desenes de persones solidaries amb el treballador participen en la campanya de informació a la població de Barcelona per que coneguin el cas de primera mà i mostrin la seva solidaritat.

Andreu de Cabo ha denunciat públicament diversos casos de corrupció a la prefectura

Andreu de Cabo, que fa més de 9 anys que treballa a l'empresa, a l'àrea de Telecomunicacions, va ser acomiadat el passat 15 de juny. De Cabo, que va ser delegat del Comitè d’empresa per la CGT, ha denunciat públicament diversos casos de corrupció a la prefectura.

Segons afirma en una carta redactada per ell mateix i que publica Llibertat.cat, "la veritable intenció de la Direcció de l'empresa no era solucionar cap problemàtica laboral ni que jo deixés d'observar i denunciar com els responsables de Telecomunicacions seguien robant diners; la veritable intenció va ser que passés el temps i es complís un any des de l'última vegada que vaig utilitzar hores sindicals per a tasques del sindicat CGT".

De Cabo denuncia que l'empresa es va assegurar, en acomiadar-lo, que ell no es trobava sota la protecció sindical i pogués sol·licitar l'acomiadament nul en un judici. "La Direcció de l'empresa ha arribat a denegar al sindicat hores sindicals per a mi amb l'única finalitat que es complís aquest any sense que jo utilitzés les hores sindicals", relata.

Actiu defensor dels drets dels treballadors

Com a sindicalista ha participat en moltes campanyes de defensa de treballadors en situació d'indefensió, com ara la denúncia per incompliments en les condicions de treball i de salut laboral.

"He ajudat en la defensa de molts treballadors, com en el cas del company conductor d'autobús al que van assetjar i van sancionar dos comandaments per portar la seva bicicleta plegada dins del vehicle, he lluitat per que els conductors d'aquesta empresa poguessin gaudir de dos dies de descans setmanals, sempre he estat col·laborant amb la megafonia, creant els blogs i pàgines web informatives, ràdio, etc", explica.Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid