Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Operació Garzón
Vilaweb crea una cronologia TimeRime sobre les detencions de l'Operació Garzón el 1992

Vilaweb recorda les detencions del 1992 amb una cronologia. Vicent Partal participarà avui al cine-fòrum de la presentació del documental a Cinemes Girona de Barcelona

19/07/2012 Drets i Llibertats

Vilaweb.cat ha recordat les detencions del 1992 dirigides per Baltasar Garzón i Luis Roldán amb una cronologia TimeRime.

En una notícia que respassa els episodis foscos d'aquestes detencions Vilaweb es fa ressò de la transcendència d'aquestes detencions i dels nombrosos casos de tortura contra independentistes catalans. En el marc de l'aniversari i els 20 anys de Barcelona’92, també repassen l’operació judicial encapçalada per Garzón, que va autoritzar la detenció - en què hi va haver maltractaments i tortures- d’una seixantena d’independentistes catalans, abans i després dels JJOO. Aquesta iniciativa se suma a d'altres com la del Centre de Documentació Maria Mercè Marçal (CDMMM) de l'Esquerra Independentista, que ha desplegat recentment dos nous projectes digitalsde recuperació de la memòria històrica, un dels quals operaciogarzon.wordpress.com, que recopila documents històrics sobre les detencions de 1992.

A la cronologia digital, realitzada a partir de les dades del llibre de David Bassa L'Operació Garzón, es pot resseguir el dia a dia de les detencions de forma sintètica. Es tracta d'una notícia més de la denúncia d'aquest mitjà que se suma a d'altres anteriors, com ara el record de la clausura del programa l'Orquestra e Catalunya Ràdio el 1992.

Precisament avui Vicent Partal participarà com a ponent al cine-fòrum de la presentació del documental a Cinemes Girona de Barcelona, juntament amb Vicent Conca, detingut i torturay durant les detencions de 1992 ordenades per Garzón.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid