Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Neix la nova revista mensual de VilaWeb

El diari digital VilaWeb ha decidit impulsar, a través d'una nova revista mensual i diversos canvis en el format habitual, un nou model de publicació digital que vol oferir més diversitat de canals d'accés a la informació i la possibilitat de participació dels lectors en el projecte.
 
Un nou projecte que, tot i que vol ser col·laboratiu, no diu res sobre el grup d'edicions locals que, sostingudes gràcies a la plataforma Vilaweb, promouen voluntariosament multitud de persones des del seu entorn més proper.

04/08/2011 22:40 Comunicació
 
La revista, que s'editarà en format digital, fa un resum de l'actualitat del mes i posa èmfasi en l'opinió i el context. Paral·lelament, també ha creat un nou projecte de dotació econòmica, +VilaWeb, que vol ser una via per finançar el diari -per així mantenir la seva independència editorial, diu- a canvi d'oferir al lector diverses maneres d'implicar-se amb el diari.
 
La iniciativa, segons explica el diari, cerca reforçar la independència editorial i garantir el seu futur, generant una comunitat que se'n faci coresponsable, tot seguint models ja incipients en països com els Estats Units (Texas Tribune) i França (Rue89). Una de les funcionalitats d'aquest nou model serà la possibilitat de que els membres puguin fer aportacions o suggerir nous temes. També podran participar en l'enregistrament d'un nou programa per VilaWeb TV, podran fer ús de les instal·lacions i gaudiran de descomptes. 
 

Un diari multiplataforma

VilaWeb ha fet una aposta decidida per cainar cap a un diari multiplataforma per tal de poder arribar als lectors de manera immediata tant a través de la pàgina web com a través del mòbil gràcies a les diverses aplicacions o a la nova edició de VilaWeb mòbil. També s'hi podrà accedir a través de VilaWeb TV, que el setembre serà present a la xarxa amb una versió millorada.

El divendres passat es va publicar el número zero de la revista mensual de VilaWeb, en obert i per a tots els lectors. A partir de la primera setmana d'octubre cada mes els membres de +VilaWeb que tinguin contractat aquest servei tindran accés al contingut regular d'aquesta publicació digital.
 

Segons explica el director del diari, Vicent Partal, "en aquesta definició multicanal ens calia el suport per a la reflexió i el context. I aquest és l'espai que compleix la revista. Volem fer una mirada serena al que ha passat els darrers trenta dies, volem afegir raons i idees per a entendre el que ens passa a tots i volem generar nous models de periodisme".

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid