Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un acte se solidaritzarà avui amb VilaWeb pel cas Vilaró

El Col·legi de Periodistes acollirà avui a les set del vespre un acte de suport a VilaWeb per la querella que l'Ajuntament de Barcelona ha presentat contra el diari per les informacions publicades sobre el cas Vilaró. Hi prendran la paraula el degà del Col·legi, Josep M. Martí, i el director de VilaWeb, Vicent Partal. Hi ha prevista l'assistència de periodistes, representants de la societat civil i de lectors del diari.
 

Quan manca una setmana per al judici, arran de la querella presentada per l'Ajuntament de Barcelona contra el diari per les informacions que va publicar sobre el cas Vilaró, ja hi ha més de 5.000 adhesions al manifest "Amb VilaWeb, per la llibertat de premsa", que continuen augmentant.

23/03/2011 14:31 Comunicació

Entre els centenars d'adhesions, hi ha les d'entitats com el Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Unió de Periodistes Valencians, Escola Valenciana, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, el Grup Barnils, Som Ràdio, Ràdio Catalunya, Ràdio Arenys de Munt, Virus editorial, la revista L'Avenç, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Propaganda pel Fet!, Sinergies Management, l'Observatori DESC, Valencianisme.com, la plataforma veïnal i de comerciants de Barcelona, Gramenet TV, etc.

El cas Vilaró

L'ajuntament de Barcelona va anunciar una querella el mes de juny de l'any 2008 contra els mitjans de comunicació que havien publicat informacions qüestionant l'origen de les ferides del cap de la guàrdia urbana, Xavier Vilaró, en els incidents ocorreguts la nit de la final de l'Eurocopa de futbol.

Vilaró va assegurar que les lesions que va patir, per les quals va restar disset dies ingressat, alguns dels quals en estat molt greu, van ser causades per una pilota de goma disparada pels mossos d'esquadra. Però l'informe de l'Àrea d'Afers Interns de la policia (llegiu-lo en pdf) contradiu aquesta versió i concorda amb les informacions publicades per VilaWeb. La investigació, que aportava proves balístiques, el testimoni de policies i del cirurgià que va operar Vilaró a l'hostipal, concloïa que la versió sostinguda per Vilaró podia 'no ajustar-se a la realitat'.

Vilaró també es va querellar contra els mossos d'esquadra, acusant-los de les lesions, perrò arran d'aquest informe la jutgessa que investigava la causa va arxivar el cas. La jutgessa va concloure que no solament no era possible de determinar l'autor de les lesions (imprescindible en tot procés penal), 'sinó tampoc la mecànica lesiva denunciada pel cap de la guàrdia urbana'.

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid