Operació Garzón, 20 anys
El públic lloa el documental "L'Operació Garzón" en la seva estrena al cinema

No tant sols pel contingut de denuncia dels fets del 92, sinó també la posada en escena del relat cinematogràfic

13/07/2012 Política

Els "Cinemes Girona" de Barcelona van acollir aquest dijous la projecció del documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català en un format de cinefòrum que va comptar amb l'assistència de Jaume Soler, exalcalde d'Arbúcies, membre del Secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), promotor de les Consultes per la independència i exportaveu dels presos del 92; de Josep Poveda, independentista encausat en l'Operació Garzón, i de Carles Benítez, membre fundador de Llibertat.cat.

Un cop acabada la projecció es va obir un col·loqui on el públic assistent va començar les intervencions felicitant la posada en escena d'uns fets que van commocionar la societat catalana ara fa vint anys. Després es va centrar el debat en els posicionaments polítics i la manera com els poders repressors de l'Estat van voler tallar de soca-rel la dissidència política.

Tot i així, Jaume Soler va remarcar que aquella ràtzia no va acabar ni de bon tros amb els anhels de llibertat del poble català, com es pot veure en l'actualitat amb el creixement de l'independentisme. Salvant les distància va posar com a exemple la pel·lícula La Batalla d'Alger on l'estat francès reprimeix l'organització armada i després ressorgeix el moviment popular que el portarà a la independència.

Per la seva banda, Josep Poveda va insistir en el valor del documental no tan sols per denunciar les clavegueres de l'Estat, sinó per situar el conflicte i com la història passa factura i posa cada personatge al seu lloc.

Després d'un animat col·loqui, Jaume Soler va cloure l'acte amb unes paraules d'homenatge a l'advocat Sebastià Salellas. Soler va recordar quan durant l'època que feia de portaveu dels presoners Salellas va treballar durament per portar el cas del 92 al Tribunal d'Estransburg.

Propera projecció

La propera projecció tindrà lloc dijous que ve, 19 de juliol, a les 19.30 hores als "Cinemes Girona" de Barcelona, situats al carrer Girona, 175, de la capital catalana, una sala d'exhibició que aposta pel cinema d'autor i de qualitat, així com produccions audiovisuals alternatives.

En aquesta ocasió es preveu l'assistència de Vicent Partal, director de Vilaweb i Vicent Conca, independentista encausat en l'Operació Garzón.

Les entrades es poden adquirir el mateix dia de les projeccions a les taquilles dels "Cinemes Girona" al preu de 7 euros, de 4 per a socis del TR3SC o de 5,5 per a socis del cine, tenint en compte que fer-se soci és gratuït.

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid