Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Marxa
Tres poblacions del Maresme viuen la festa reivindicativa de la independència

Més de 250 persones van participar dissabte de la marxa popular cap a la independència que es va celebrar entre les poblacions de Canet de Mar, Sant Pol i Calella.

31/07/2012 Política
Els organitzadors d'aquesta marxa, la territorial de l'Assemblea Nacional Catalana, han mostrat la seva satisfacció després de comprovar l'ampli suport de la ciutadania a aquest acte concret i, en general, al procés popular cap a la independència impulsat des de la societat civil, segons informa Ràdio Calella.cat

La marxa va transcórrer des de Canet de Mar, passant per Sant Pol fins a Calella amb total normalitat per la carretera Nacional 2.

A banda de l'asfalt, la reivindicació independentista es va fer per mar amb 4 nedadors encapçalats per en James Manresa que van fer una travessia de 6 quilòmetres. Manresa considera que el món de la política participa d'aquests actes tot i que es fa amb massa correcció i el moviment l'ha de liderar la ciutadania i el poble.

James Manresa ha explicat la tècnica que va fer servir per dibuixar l'estelada nedant a Sant Pol de Mar. Un dibuix que ara es pot veure sobreimpressionat a Google Earth i que va suposar 2 quilòmetres més nedant per Manresa.

2 dels nedadors que van acompanyar al James en aquesta travessia van ser en Joan Vinyoles, de Roda de Ter i en Sergi Matas del Club Natació Calella.

Durant la marxa cap a la independència es va llegir un manifest a cada una de les poblacions implicades i es va col·locar una estelada en un lloc visible. En el cas de Calella l'estelada es va hissar a la Plaça de l'Ajuntament.

També, i per acabar l'acte, es van enlairar cap al cel dues estelades, una groga i una blava, com a símbol de llibertat. Durant l'enlairament els grallers tocaven l'estaca.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid