Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rebuig a les retallades
Més de mil persones clamen a Reus per una nova vaga general

El crit de “Vaga General” va destacar a la marxa de més d'un miler de persones a Reus

23/07/2012 Política

La convocatòria d’una nova vaga general i indefinida ha estat la principal de les reclamacions que el més d’un miler de manifestants van reivindicar dissabte pels carrers cèntrics de Reus. El crit de “Vaga General” es va sentir al llarg de la plaça de les Oques fins a la pròpia porta de l’Ajuntament, on va finalitzar la marxa. La marxa també estava dedicada a reivindicacions  locals com el rebuig a la privatització de la funerària i de l’empresa municipal d’aigües o a la repressió policial i judicial per la xiulada de completes.


La convocatòria de l’Assemblea Popular de Reus va congregar a més d’un miler de reusenques en una marxa atípica pel dia i hora de la convocatòria. Segons els organitzadors, des de la vaga general del 29 de març no es vivia una mobilització tant massiva a la capital del Baix Camp.

Una pancarta amb el lema “No deixarem que el capitalisme arruïni les nostres vides. Prenem el carrer!” va obrir la marxa. En aquest sentit, la convocatòria posava l’accent en la necessitat de construir una alternativa al model social i econòmic vigent, i denunciar el caràcter neoliberal de les polítiques dels governs estatal, autonòmic i local.

Molts vianants van aplaudir i felicitar la marxa pels carrers de Reus.

Els parlaments, en finalitzar el recorregut, contenien critiques a les retallades dels drets socials i laborals del govern espanyol i autonòmic. Els ponents van exposar la necessitat de convocar una nova vaga general de cara a la tardor per mostrar el rebuig social a aquestes mesures. Uns arguments acompanyats de la denúncia de l’actuació del govern municipal en la privatització en marxa de la funerària, així com la més que previsible privatització de l’empresa municipal d’aigües.

Durant els parlaments també es va fer una crida a la solidaritat amb les persones encausades per la xiulada de Completes, i també es va emplaçar els assistents a organitzar la solidaritat davant la repressió que genera la conflictivitat social i política del moment.

Segons Pobleviu.cat,  "la manifestació d’avui ha consistit en el tret de sortida d’un seguit de convocatòres, que un cop acabat l’estiu, s’intensificaran per mostrar el rebuig ciutadà a les polítiques neoliberals, mitjançant, l’organització i la mobilització dels treballadors i treballadores a la ciutat."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid