Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#primaverareus
El congrés de CDC converteix Reus en una ciutat policial

En protesta contra les retallades del govern i la reforma laboral amb motiu del congrés de CDC. Demà a les 11h hi ha programada una nova marxa a les portes del Congrés com la d'aquesta tarda.

24/03/2012 Drets i Llibertats
Centenars de persones han participat ja en el contra-congrés a Convergència a Reus organitzat per l’Assemblea Popular. Malgrat els impediments que es preveien des del govern municipal i els cossos policials, el programa ha anat sobre rodes. Divendres a la tarda desenes de persones ja van ocupar la plaça Mercadal per tal de tornar a prendre-la com a lloc de trobada de pensament i d’acció, tal com va passar el darrer maig. La difusió, amb càmera en streaming i Twitter, ha ajudat molt a assabentar-se minut a minut del que anava succeint, entre tots els actes que hi havia planejats.

Dissabte, però, era el plat fort. El matí ha estat amenitzat per una taula rodona en què hi han participat Félix Rodrigo Mora, del 15-M de Madrid -i que divendres havia fet una xerrada sobre parlamentarisme i assemblearisme al segle XX-, David Fernàndez, activista social i periodista del setmanari, Sergi Fàbregas, membre de la Cooperativa Integral Catalana, i Àngels Martínez, de Dempeus per la Salut Pública i la Iniciativa Penal Popular en defensa del sistema públic de salut. L’acte ha comptat amb la presència de desenes de persones que han compartit espai amb les tendes de l’acampada que aquests dies torna a haver-hi al bell mig de Reus.

En acabar el dinar popular, a quarts de cinc, ha començat a arribar un nombre considerable de gent, fins a omplir la plaça. Ha estat llavors quan pancartes, banderes i manifestants, sobretot pertanyents a la CGT i a l’Esquerra Independentista, a banda de les assemblees del 15M del Camp i l’Ebre, han començat a formar la manifestació central del contra-congrés que havia d’arribar al Tecnoparc, el recinte on se celebra el 16è congrés nacional de CDC. Tallant carrers estrets del rovell de l’ou de la capital del Baix Camp la comitiva s’ha desplaçat fins als afores, passant per barris populars com Sant Josep Obrer. A causa de la durada de la protesta, l’afluència ha estat força dinàmica i flexible, però si fa no fa més de cinc-centes persones hi han coincidit.

Durant la marxa s’han fet diverses accions contra la banca, conta les seus dels sindicats CCOO i UGT -titllan-los de “traïdors”- i, en general, encartellant i pintant parets amb lemes diversos sobre la vaga general o la revolta social. També cal destacar la presència dels “palicillas” o “motxos d’esquadra”, acompanyats dels seus “gossos d’esquadra”. Es tracta d’una paròdia del cos policial autonòmic que ha animat les reivindicacions tot fent performance de càrregues, encenent petards o pots de fum. Un cop s’ha arribat al Tecnoparc han començat a llençar verdura i fruita podrida contra l’espai i algunes pedres i, finalment, s’ha forcejat amb les tanques que impedien el pas de les manifestants però sense cap mena d’incident remarcable. Amb els parlaments dels col·lectius fets, han retornat a la plaça Mercadal en comitiva, per tal de seguir amb el programa.

Reus, ciutat policial

El contra-congrés va despertar l’alarma de l’executiu. En trobar-se, al Tecnoparc, bona part del govern autonòmic convergent, com ara Felip Puig, Mas-Colell, Boi Ruiz o el mateix Artur Mas, i per tal d’evitar qualsevol contacte entre detractors i partidaris de la política privatitzadora en serveis públics del partit conservador, unitats d’arreu de Catalunya dels Mossos d’Esquadra han estat cridades a estar-se a Reus aquest cap de setmana. De fet, dissabte al matí diversos Mossos s’esperaven a l’estació de tren per identificar totes les joves que creien que podien arribar a la ciutat per protestar contra CDC. Així, doncs, l’anada i vinguda de cotxes i furgonetes policials ha estat constant durant tot el dia, i força accentuada sobretot en el moment en què la manifestació ha fet cap al Tecnoparc.

L'Assemblea Popular de Reus

Recordem que davant la celebració del congrés de CDC, l’Assemblea Popular de Reus ha fet una crida a mobilitzar-se i a sortir al carrer per protestar "contra els que ens roben, retallen i privatitzen", en referència als convergents aplegats a la Fira de Reus.

L'assemblea ha organitzat un seguit d'actes de protesta i insta a participar-hi "totes aquelles persones indignades amb la crisi, amb els bancs i el poder econòmic, amb les retallades, amb qui ha provocat la crisi, amb les privatitzacions i el desmantellament dels serveis públics a Catalunya". També als ciutadans indignats "amb una partitocràcia i uns sindicats majoritaris covards, domesticats i claudicants davant el totpoderós poder econòmic" i als indignats "davant l’ofensiva espanyolista, indignades amb la corrupció política i la seva falsa democràcia, amb el Banc Mundial i el Banc Central Europeu, amb el creixement del feixisme i la xenofòbia, amb una monarquia caduca i estèril hereva del franquisme".

L'Assemblea Popular de Reus creu cal assenyalar CiU, partit que "ha dissenyat i portat a terme les retallades, les privatitzacions i el desmantellament dels serveis públics" i que "protegeix la banca i els poders econòmics i retalla els drets laborals i socials i reprimeixen si protestem".

Per tot plegat, han organitzat un seguit d’actes, assemblees, debats, accions i manifestacions "per fer ben palesa la nostra indignació, deixar ben clar que no ens representen! i mostrar el nostre rebuig radical i democràtic a les polítiques encapçalades per Artur Mas, Oriol Pujol, Boi Ruiz, Mas Colell o Felip Puig".

Demà a les 11h hi ha prevista una nova marxa davant de les portes del Congrés de CDC.


 
Valora
Vídeos
#Primaverareus
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid