Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#marxaANC
Arrenca la campanya #alcaldenoladespengis: cap ajuntament sense estelada

Osona inicia la Marxa cap a la Independència homenatjant l’estelada de Sant Pere de Torelló. La columna marítima  serà a la Cantada d’Havaneres de Calella i comencen a fer via les Terres de l'Ebre

07/07/2012 Política
Avui, la comarca d’Osona donarà el tret de sortida a la Marxa cap a la Independència, promoguda per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb un homenatge a l’estelada que oneja a l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló. L’acte, que es farà a les 19:30 hores davant del consistori, servirà també per començar la campanya #alcaldenoladespengis .

L’any 2011, l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló va ser el primer de la comarca d’Osona que va decidir no despenjar l’estelada de l’ajuntament fins que se celebrés un referèndum per decidir el futur de Catalunya. Amb aquesta acció es vol homenatjar la decisió del poble i iniciar una campanya per tal que els consistoris de la comarca d'Osona que encara no ho hagin fet segueixin el mateix exemple. Per fer la petició s’ha redactat un manifest, que llegirà el filòleg Jordi Dorca.

L’alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, despenjarà l’estelada del balcó de l’Ajuntament i la lliurarà a Jordi Pairó, coordinador de la Vall del Ges per la Independència. Per la seva banda, Pairó farà entrega d’una estelada a cada representant de les diverses coordinadores locals i territorials osonenques de l’ANC per tal que la facin arribar al seu consistori juntament amb el manifest.

A l’acte també s’hi ha convidat els alcaldes dels altres municipis osonencs que van seguir Sant Pere i també tenen l’estelada penjada, com Sant Vicenç de Torelló, Montesquiu, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva i Calldetenes.

La columna marítima serà a la Cantada d’Havaneres de Calella

La columna marítima de la Marxa cap a la Independència serà a la cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, que començarà a les 22:30 hores. Les embarcacions amb estelades flanquejaran l’escenari de l’emblemàtic concert per fer visible l’anhel dels catalans d’assolir l’Estat Propi.

Terres de l'Ebre

A la localitat de Jesús, cap al migdia es formarà l'esteleda humana més gran

Actes de la Marxa cap a la Independència

Diumenge, 15 de juliol, la Marxa  arribarà al Pi de les Tres Branques

Com va variant el calendari, també ho podeu seguir des d'aquí o visitar la pàgina oficial de la Marxa per llegir cròniques de diversos actes. Des de les nostres pàgines mirarem de fer un seguiment acurat de l'agenda i dels actes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid