Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Des de Lleida, s'enfila la recta cap a la Independència

Es fa una crida per apostar clarament per l'alliberament nacional i no perdre el temps amb el pacte fiscal

01/07/2012 Política

Unes 4.000 persones van marxar ahir per Lleida en l’inici de la Marxa cap a la Independència convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) fins arribar a la Seu Vella. Allà, Lluís Llach, Patrícia Gabancho, Toni Strubell, Jaume Vallcorba, Ferran Requejo, Quim Torra, Joan Reig, Oriol Grau, Xavier Garcia, Oriol Domènec i Josep Maria Roige han apel·lat a empènyer cap a l’Estat Propi secundant la lectura del Manifest en què es constata la fi de la via autonomista i es fa una crida a fer que l’onze de setembre marqui un punt de no retorn amb una massiva concentració reclamant que Catalunya sigui un nou Estat a Europa.

Posteriorment, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va fer una crida per apostar clarament per la independència sense entretenir-se amb el pacte fiscal. Forcadell va reclamar a Artur Mas que "es deixi estar de transició nacional i de passos intermedis i faci un pas endavant per l'estat propi sense aturar-se al pacte fiscal". Segons la presidenta de l'ANC "el Govern ha d'entendre que aquest país vol la independència".

Forcadell està convençuda que la propera celebració de la Diada Nacional de Catalunya "passarà a la història" perquè serà l'inici definitiu "del pas cap a la independència" fent arribar el missatge de la Marxa cap a la Independència a Barcelona. Segons Forcadell, "el poble català s'ha d'aixecar i deixar d'estar ajupit" ara que "ja hi ha una majoria social favorable a la independència".

Per la seva banda, Lluís Llach va dir que "el poble català ha pres consciencia de la força que té”, i ha citat el ja famós discurs de Josep Guardiola animant als catalans a llevar-se ben d’hora per ser imparables. Guardiola, precisament, ha donat suport a la Marxa cap a la Independència, tot i no haver-hi pogut assistir.

L’acte també va comptat amb la intervenció de Jaume Marfany, en representació de la CAL, entitat que ahir va iniciar el Correllengua.

El discurs final de la Carme Forcadell va donar pas al cant d’Els Segadors per part del grup Al Tall i dels assistents a l’acte. Al Tall i el grup Bonobos van posar amb les seves actuacions el punt i final a l’acte.

Més de 200 actes en 74 dies

Amb el tret de sortida de la Marxa, doncs, se succeiran centenars d'actes arreu del territori durant els 74 dies que englobaran l'acció, amb la que es pretén estendre el missatge de l'ANC arreu i deixar clar que assolir un estat propi és imprescindible pel futur de la nació catalana.

Avui es fa un acte al Castell de Montsoriu a Breda

El 7 de juliol a Sant Pere de Torelló

Osona donarà el tret de sortida a aquests actes amb un reconeixement al poble de Sant Pere de Torelló per ser el primer de tenir penjada l’estelada a l’Ajuntament de manera permanent. Amb aquesta acció es vol homenatjar la decisió del poble de Sant Pere de Torelló i iniciar una campanya per tal que tots els consistoris de la comarca que encara no ho hagin fet, pengin l’estelada al balcó de l’ajuntament i ja no la despengin més. Aquest acte tindrà lloc el proper 7 de juliol.

El segon, i acte central de la marxa a Osona, serà la 1a Marxa cap a la Independència Ulldeter-Roda de Ter que tindrà lloc el 21 i 22 de juliol. Es tracta d’una marxa de 110 quilòmetres que resseguirà el riu Ter com a artèria natural que uneix Osona i el Ripollès. La sortida serà el dissabte a les 5 de la tarda des de Ulldeter i l’arribada està prevista entre el matí i el migdia del diumenge a Roda de Ter, on es faran tota una sèrie d’activitats.

Els dos primers diumenges de setembre, els dies 2 i 9, per tal de fer difusió de la manifestació de l’11 de setembre a Barcelona es proposen accions als ponts de la C-17, l’Eix Transversal i l’Eix Vic-Olot. L’acció consistirà en engalanar els ponts d’aquestes vies de comunicació amb estelades i pancartes que convidaran a la ciutadania a participar en la manifestació de l’11 de setembre de Barcelona.

La Marxa servirà també per crear noves assemblees territorials allà on no n'hi hagi i empènyer perquè nous consistoris se sumin a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Tot, amb l'objectiu de finalitzar la fase de consolidació de l'Assemblea i encarar les següents fases del full de ruta de l'ANC.

 

Valora
Rànquings
  1. El fonamentalisme d’estat o la religió de les porres, la propaganda i la impunitat criminal
  2. Jordi Puig denuncia que per sobre de "la meva la salut" defensen "la seva llengua"
  3. La xarxa europea FUEN tria Altafulla per acollir la trobada del grup de treball Non-Kin State, de nacions i minories sense estat
  4. Un llistat complet dels 53.000 socis que tenia l’ANC el 2017 en mans dels Mossos i la Policia espanyola
  5. L'esperit de les llistes de país
  6. La Intersindical es concentra davant dels establiments de Veritas
  7. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  8. Decidim i València és Refugi manifesten la seva repulsa absoluta davant qualsevol acte racista
  9. Joaquim Casamitjana, de l’independentisme a la resistència antinazi
  10. Un ebrenc a judici per les protestes contra la sentència del Procés
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid