Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Ocupació del castell de Montsoriu a la comarca de la Selva

Durant unes es hores es va ocupar el castell amb un caire festiu i reivindicatiu, amb el mateix esperit que l’ANC vol que s’arribi a la independència.

02/07/2012 Política

Ahir, unes 250 persones van pujar al turó de Montsoriu i van gaudir de la Festa Major de Sant Pere organitzada pels Amics del Castell que porta el seu nom , i van participar l'acte de la Marxa cap a la Independència promoguda per les seccions terrirorials de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de les localitats veïnes: Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea i Sant Hilari Sacalm.

Sota el títol “Fem un cim per la independència. Ocupació Pacífica del Castell de Montsoriu”, l’acte va consistir en fer tres marxes sortint des de sengles municipis de la comarca de la Selva: Arbúcies, Breda i Riells i Viabrea, fins arribar al Castell de Montsoriu.

Un cop arribats al cim, es va fer un esmorzar popular així com visites guiades teatralitzades a la fortificació recordant tant la seva història com la de la comarca on està ubicada, en motiu del vintè aniversari de Amics del Castell de Montsoriu, que des dels seus inicis vetlla per la restauració i promoció del monument.

La part final de l’acte va arribar quan es va desplegar una estel·lada de grans dimensions a la torre de l'homenatge del castell seguida per un la lectura del manifest “Marxa cap a la independència”, de l’ANC, acompanyats pels Flabiolaries del Montseny. La pluja no va poder deslluir l'acte que va finaltizar amb el cant dels Segadors.

"L’origen, creixement i decadència del Castell de Montsoriu, el més gran en temps del major esplendor dels Països Catalans, és paral·lel al de la nostra Nació. Per aquest motiu, el sentit que tenia aquest acte és que el poble l’ocupés de manera pacífica i festiva, amb el mateix esperit que l’ANC vol que s’arribi a la independència", segons els organitzadors

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid