Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
Mobilització contra la repressió de la vaga general

Del total de 31 detinguts a disposició judicial a Barcelona, es va decretar 8 presons provisionals i 23 llibertats provisionals

02/04/2012 Drets i Llibertats
Aquest dilluns se celebrarà una concentració de suport als detinguts en el marc de la vaga general. Convocada per Alerta Solidària, la protesta tindrà lloc a les set de la tarda a la Plaça Universitat de Barcelona i vol donar suport als empresonats i als detinguts, denunciar la brutalitat policial i demanar la retirada dels càrrecs dels detinguts i la llibertat immediata dels quatre empresonats.

Les comissaries on dijous van anar a parar els detinguts: Badalona, Barcelona, Gramenet del Besòs, Mataró, Palma, Sabadell i Tarragona, ja estan buides, però hi ha un total de quatre persones a la presó, dues d'elles militants de l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP). Precisament l'AEP ha obert una pàgina per recollir suports que ja aglutina més de 4.000 persones.

A banda d'aquestes persones, hi ha un grup nombrós de detinguts que han estat deixats en llibertats però amb càrrecs. Alguns d'ells han hagut de pagar fiança per poder sortir, com el militant del SEPC.

"Han menystingut el creixent grau de tensió en les classes populars"

L'organització antirepressiva Alerta Solidària denuncia que polítics i mitjans oblidin "el context en què s’han produït aquestes detencions, en el marc d’una jornada de lluita obrera". "Abocats a difamar i condemnar abans d’hora el col·lectiu de represaliades, han menystingut el nombre de persones ferides, les càrregues indiscriminades però també el creixent grau de tensió entre les classes populars del nostre país front agressions diàries als nostres drets socials, laborals i nacionals", critica.

A més, remarca que l’anunci de l’amnistia fiscal "per als autèntics professionals de la violència, al costat de la criminalització del moviment obrer que lluita com pot i sense renunciar a res, és una evidència del bàndol per al qual treballen els nostres governants i la seva premsa afí".

Alerta Solidària anuncia que des de l'Esquerra Independentista farà costat a les persones empresonades, a les nombroses persones ferides i al conjunt de represaliats en els diversos processos judicials que ara tot just comencen.

"Les mesures coercitives de l'Estat prendran més rellevància"

L'organització posa de manifest que "a mesura que els nostres drets civils i laborals s’equiparen cada dia més als dels països del nord d’Àfrica, les mesures coercitives de l’Estat, l’equipament i impunitat policial, les extralimitacions judicial, les excepcionalitats penals, etc, prendran cada dia més rellevància i acompanyaran així els plans de precarització progressiva de les nostres vides i d’aquesta empobrida democràcia".

Per això, adverteix que "ens caldrà molta constància, tenacitat i entrega per revertir aquest procés". Amb tot, afirma que "malgrat xifres enormes de detingudes, grans dosis de criminalització mediàtica, la realitat és la que és, la classe treballadora cada dia pateix més i amb aquest sofriment, arriba l’organització, i amb l'organtizació assolirem el nostre dia".

Situació dels detinguts: 8 presons provisionals i 23 llibertats provisionals


Barcelona:

- Del total de 31 detinguts a disposició judicial a Barcelona ciutat, es va decretar 8 presons provisionals i 23 llibertats provisionals amb obligació de comparèixer setmanalment en el jutjat.

- Els 5 detinguts que aquest dilluns han passat a disposició judicial pels incidents de la jornada de vaga general han quedat en llibertat amb obligació de compareixença dos cops per setmana.

- De les 8 persones que es va decretar la presó provisional (5 d’elles eludibles sota fiança), en aquests moments 4 segueixen en presó.

- Els 3 detinguts a qui es va imposar una fiança de 3.000 euros ja la van fer efectiva la mateixa tarda de dissabte que van passar a disposició judicial i, per tant, ja no van arribar a ingressar a la presó. Per a l’altre, es va imposar una fiança de 4.000 euros que, a hores d’ara, encara no consta pagada en el jutjat d’instrucció que la va decretar.

- A més d’aquests es va decretar 3 presons sense fiança.

Els delictes que se’ls imputen als detinguts són els de desordres públics, danys i lesions. Les causes, que no s’han unit en un sola, es portaran de forma separada entre els diferents jutjats que es trobaven de guàrdia de detinguts per tal de seguir amb les diligències. Així doncs, estaran repartides entre el jutjat d’instrucció 18, el d’instrucció 22 i el d’instrucció 26 de Barcelona.

Tarragona:

- Van passar a disposició un total de 8 detinguts (6 dissabte i 2 diumenge) en el jutjat d’instrucció 3 de Tarragona que es trobava de guàrdia. Tots ells van quedar en llibertat provisional.

- Els 6 detinguts que van passar a disposició judicial van quedar en llibertat provisional imputats, 2 d’ells per un delicte d’atemptat i els altres 4 per un delicte desordres públics.

- Els detinguts que van passar a disposició diumenge van quedar en llibertat provisional amb obligació de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes en el jutjat i segueixen imputats pels delictes de desordres públics, danys i atemptat.

Terrassa i Sabadell

- Van passar a disposició judicial 2 detinguts que van quedar en llibertat provisional.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid