Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dres humans
Entitats denuncien davant del Consell d'Europa la política repressiva de Felip Puig

"Europa ho ha de saber!" celebrarà avui un acte unitari on hi participaran Laura Gómez (CGT) i Isma Benito (AEP i CCOO), empresonats després de la vaga general

06/06/2012 Drets i Llibertats

Associacions de drets humans, entitats civils i col·lectius socials denunciaran la política repressiva imposada pel conseller d'Interior, Felip Puig, a Catalunya davant del Comitè per a la Prevenció de la Tortura i Altres Maltractes o Penes Inhumanes o Degradants (CPT).

En concret, demanaran a l'organisme del Consell d'Europa que vetlla per la salvaguarda dels Drets Humans que obri una investigació oficial, requereixi informació addicional a tots els agents implicats i implementi una visita oficial a Catalunya que analitzi i abordi les respostes policials davant les protestes contra la crisi.

Aquestes entitats enllesteixen aquesta setmana la presentació, davant del CPT, d'un extens informe que detalla la deriva penal, policial i repressiva que es viu a Catalunya des de 2011. L'informe clou amb una demanda explícita perquè l'organisme del Consell d'Europa obri una investigació oficial, requereixi informació addicional a tots els agents implicats i implementi una visita oficial a Catalunya que analitzi i abordi les respostes policials davant les protestes contra la crisi.

L'Informe "Criminalització de la disidència, expansió del sistema penal i situacions d'abús policial com a respostes davant la situació de crisi econòmica a Catalunya" ha estat elaborat per l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH) de la Universitat de Barcelona. Aquest dimecres el presenten el professor Iñaki Rivera, l'economista Miren Etxezarreta i el periodista David Fernàndez.

Acte unitari amb víctimes de la repressió de Puig

Acompanyant la presentació de l'informe, l'Aula Magna de la UB Raval acollirà el mateix dimecres al vespre un acte unitari organitzat pel Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials (GRECS) de la UB. L'acte aplegarà diferents sensibilitats socials, sota el títol "Europa ho ha de saber!", i hi prendran part, entre d'altres, August Gil Matamala, Josep Maria Terricabras o Carlos Jimenez Villarejo.

A banda, estaran acompanyats per Laura Gómez, secretària d'Organització de la CGT de Barcelona, i Isma Benito, de l'AEP i CCOO, els quals van estar empresonats arran de la passada vaga general del 29-M. També hi prendrà part Irene Jaume, membre del Grup de Suport a Rubén i Andreu, els dos joves activistes empresonats la setmana passada per la seva participació a la darrera vaga general.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid