Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions
"La Nova UAB" pot començar a caminar a partir d'avui

Pere Solà podria convertir-se avui en el nou rector de la UAB

31/05/2012 Educació

Pere Solà podria convertir-se avui en el nou rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). "La Nova UAB", la candidatura que encapçala l'aspirant a rector, es disputa avui el rectorat amb Ferran Sancho en la segona volta que se celebrarà aquest dijous.

"La Nova UAB" va ser la llista més votada a les eleccions de dijous passat, la segona en vot ponderat després de la de Ferran Sancho. Els dos candidats van eliminar Marga Arboix i Joaquim Coll a la primera volta de les eleccions amb el 36,08% dels vots ponderats (1.832 vots totals) en el cas de Sancho i el 29,77% (3.200 vots) en el cas de Solà.

La diferència es deu al sistema de vot ponderat, que atorga valor diferent als vots segons d'on provinguin, fet que explica que Solà hagi quedat per darrere de Sancho tot i quasibé doblar-lo en nombre de vots. Un sistema que s'ha guanyat no poques crítiques que titllen el sistema d'antidemocràtic.

Aquest dimecres, la Sala Cinema de la UAB es va omplir per acollir l'acte central de "La Nova UAB", on es va evidenciar el gruix de suports i adhesions de què gaudeix la candidatura. A l'acte, que es pot veure íntegrament a Youtube, hi va participar personal i estudiants de la UAB, mentre que els membres que formen part de la candidatura van exposar els punts bàsics de les seves àrees.

En aquest sentit, van intervenir a l'acte Josep Maria Asensio, secretari general; Ramon Piqué, candidat a vicrector de relacions exteriors; Jordi Estévez, vicerectorat de recerca; Enric Mendizábal, vicerectorat docència; David Pujolar, vicerectorat d'economia; Agata Orzeszek, vicerectorat personal; Laura Bergés i Marta Padrós, de suport política docència; Mar Riera, suport política recerca; Pedro Castro, suport política relacions exteriors; Maria Mena, vicerectorat Campus; Ferran Izquierdo, suport política econòmica, i Marc Bria i Joan Fontcoberta, suport política personal.

Marc Parés, un "professor retallable" -segons diu ell mateix- de la UAB, va explicar a Twitter que va sortir de l'acte de "gratament sorprès". "Dinàmic, clar, realista i amb un bon equip. Clarament l'única candidatura d'esquerres", va afirmar.

Solà retornarà als alumnes l'equivalent a l'augment del preu de la matrícula

Solà ha anunciat que quan sigui rector retornarà als alumnes de la universitat l'equivalent a l'augment del preu de les matrícules imposat pel Ministeri d'Educació espanyol i que encareix les carreres un 66%, una mitjana de 900 euros. A més, paralitzarà l'acomiadament de 216 professors que Ana Ripoll, la rectora en funcions, volia executar.

En la presentació de la candidatura, el passat mes d'abril, Solà ja va anunciar que no assumirà el nou decret de taxes universitàries quan sigui rector. Ben al contrari, "es bonificarà la pujada de preus als estudiants per tal de contrarrestar-la, de manera que en una situació del 50% d’atur juvenil, l’educació universitària segueixi sent clau per millorar la situació del país i de les seves gents", va dir.

Segons va argumentar, “es pot pal·liar el dèficit a base de més ingressos, però sense retallar el professorat i el personal d’administració i serveis ni augmentar el preu de les matrícules o be empitjorant l’ensenyament posant a més alumnes en menys aules".

Denuncia "la visió classista" que els governs tenen de la universitat

"La Nova UAB" assegura que l'augment de preus serà "una greu amenaça a la universitat pública" i un fet "molt lesiu per al principi d’igualtat d’oportunitats" i alerta que "tindrà conseqüències molt dures per a la continuïtat d’algunes titulacions i sobre tot de molts màsters, ja que la disminució de l’alumnat portarà a la seva desaparició".

La candidatura sosté que la mesura d’augment de preus que comparteixen els governs català i espanyol "només es pot entendre des d’una visió classista del dret a l’educació" i que té "un objectiu clar d'afavorir l'oferta privada d'estudis de grau i de màster".

Valora
Vídeos
Nova UAB 2012 (part 1) - Presentació de la candidatura
Acte de suport a la candidatura "La Nova UAB" celebrat dimecres 30 de maig a la UAB. L'acte està penjat íntegrament en 21 vídeos: http://www.youtube.com/user/netasceta?feature=watch
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid