Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions UAB
Solà retornarà l'import de l'augment de les matrícules als estudiants quan sigui rector

Sigui directament o a través de beques, Pere Solà tornarà als alumnes el que hagin pagat de més per les carreres

28/05/2012 Educació

Pere Solà, el candidat a rector de la UAB més votat en la primera volta de les eleccions, retornarà als alumnes de la universitat l'equivalent a l'augment del preu de les matrícules imposat pel Ministeri d'Educació espanyol i que encareix les carreres un 66%, una mitjana de 900 euros.

La candidatura "La Nova UAB", que dijous s'enfronta a una segona volta en què competeix amb Ferran Sancho, ha anunciat aquest dilluns que quan Pere Solà esdevingui rector de la UAB es tornarà als estudiants els diners de més que hagin hagut de pagar. Això es farà directament o bé a través d'un programa de beques generalitzat, segons ha precisat la candidatura.

"La Nova UAB" creu que aquesta mesura serà "un fort atractiu" perquè els presents i futurs estudiants "triïn la nostra universitat per a realitzar els seus estudis".

En la presentació de la candidatura, el passat mes d'abril, Solà ja va anunciar que no assumirà el nou decret de taxes universitàries quan sigui rector. Ben al contrari, "es bonificarà la pujada de preus als estudiants per tal de contrarrestar-la, de manera que en una situació del 50% d’atur juvenil, l’educació universitària segueixi sent clau per millorar la situació del país i de les seves gents", va dir.

Segons va argumentar, “es pot pal·liar el dèficit a base de més ingressos, però sense retallar el professorat i el personal d’administració i serveis ni augmentar el preu de les matrícules o be empitjorant l’ensenyament posant a més alumnes en menys aules".

Denuncia "la visió classista" que els governs tenen de la universitat

"La Nova UAB" assegura que l'augment de preus serà "una greu amenaça a la universitat pública" i un fet "molt lesiu per al principi d’igualtat d’oportunitats" i alerta que "tindrà conseqüències molt dures per a la continuïtat d’algunes titulacions i sobre tot de molts màsters, ja que la disminució de l’alumnat portarà a la seva desaparició".

La candidatura sosté que la mesura d’augment de preus que comparteixen els governs català i espanyol "només es pot entendre des d’una visió classista del dret a l’educació" i que té "un objectiu clar d'afavorir l'oferta privada d'estudis de grau i de màster".

Solà celebrarà un gran acte aquest dimarts a la Plaça Cívica de la universitat per presentar els suports que ha sumat després d'esdevenir la llista més votada a les eleccions de dijous passat, la segona en vot ponderat després de la de Ferran Sancho.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid