Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolització
El castellà serà llengua vehicular a l'ensenyament bàsic de les Illes

La immersió s'acaba, de moment, a 2n cicle d'educació infantil i a 1r cicle d'educació primària

09/05/2012 Llengua

El govern balear ha començat a fer efectiva l'espanyolizació de l'ensenyament a les Illes. Aquest dimecres el conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, va presentar l'Ordre d'Admissió per al curs escolar 2012-2013, que incopora una important novetat: el castellà passa a ser llengua vehicular de moment a dues etapes de l'escola: a 2n cicle d'educació infantil (3 a 6 anys) i a 1r cicle d'educació primària (1r i 2n curs).

El català deixa de ser així llengua preferent a l'educació balear i haurà de competir amb l'espanyol, que per primer cop passarà a ser també llengua vehicular a l'ensenyament.

La conselleria estima que uns 12.530 infants de 3 anys participaran en el procés d'admissió d'alumnes que es matricularan per primera vegada en algun dels centres públics i concertats el proper curs escolar. Per illes, la previsió és que a Mallorca hi participin prop de 9.990 infants, a Menorca uns 1.010, uns 1.425 a Eivissa i 105 a Formentera. Aquestes previsions es basen en les dades del padró del 2009.

Així, el número de grups d'infantil per al proper curs serà de 473 a totes les Illes Balears: 372 a Mallorca, 42 a Menorca, 54 a Eivissa i 5 a Formentera.

Per altra banda, l'oferta educativa de les Illes Balears pel que fa als centres sostinguts total o parcialment amb fons públics estarà configurada per un total de 214 centres d'infantil i primària, 74 instituts de secundària i 113 centres concertats.

Una altra novetat és que el 30 de setembre finalitza el termini de vigència de les llistes d'espera per a l'obtenció de plaça escolar, per la qual cosa aquest termini s'escurça en un mes en relació al procés 2011-2012. 

També canvien algunes qüestions relatives als criteris de baremació, com ara que els infants que es trobin en situació d'acolliment familiar simple o permanent, acolliment residencial, preadopció o adopció gaudiran de la mateixa puntuació, a tots els efectes, pel que fa a domicili familiar o laboral, germans al centre i pares que treballin al centre que els fills naturals de la família.

El conseller Bosch ha presentat la nova Ordre d'Adminissió acompanyat de la directora general de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives, Mercedes Celeste, i dels delegats territorials d'Educació a Menorca i Eivissa, Julián Hernández i Belén Torres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid