Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PP també vol posar fi a la immersió lingüística a les Illes Balears

La immersió lingüística està en perill també a les Illes Balears. El conseller d'Educació i portaveu del govern balear, Rafael Bosch, va anunciar aquest dijous la intenció de l'executiu de fer que tant el català i el castellà siguin llengües vehiculars a l'ensenyament, posant fi així a la immersió.

Una mesura que ja ha condemnat el Moviment d'Escoles Mallorquines (MEM), que ha mostrat el seu "rebuig frontal" a la intenció d'eliminar el model actual d'immersió lingüística a les Illes Balears i Pitiüses i ha anunciat protestes.

09/09/2011 10:25 Llengua
Segons el govern balear, els pares han de decidir quina llengua oficial volen que aprenguin primer els seus fills. "És el que ha defensat en el seu programa electoral el meu partit, que ha rebut el suport majoritari de la població," va recordar ahir Bosch.

Per contra, pel MEM, la immersió lingüística és "l'únic model que assegura que en finalitzar l'escolarització tot l'alumnat tendrà la competència lingüística necessària tant en català com en castellà". Un model, remarca, "avalat per nombrosos experts i institucions a nivell de la nostra comunitat, de l'estat i fins hi tot a nivell mundial".

El Moviment d'Escoles Mallorquines lamenta doncs que l'actual govern i especialment el seu president perquè pren "decisions en solitari i a contracorrent". En aquesta línia, denuncia que no s'ha consultat la comunitat educativa, no s'ha fet cas a la recomanacions del parlament europeu on s'avala el model d'immersió lingüística i es trenca el consens que suposava fins ara el marc de la Llei de Normalització lingüística.

El model d'immersió de les Illes Balears és un model àmpliament acceptat dins la comunitat educativa, ja que no ha rebut cap denuncia ni pràcticament cap queixa formal per part dels pares ni de cap altre membre de la comunitat educativa.

Per tot plegat, el Moviment d'Escoles Mallorquines ha anunciat la convocatòria de nombroses mobilitzacions a nivell de tota la comunitat educativa si el govern segueix endavant amb la seves intencions.

Per saber-ne més:

Pel català a l'escola, insubmissió i independència!

El PP vol imposar l'espanyol a la sanitat de les Balears 

El govern balear suprimeix els ajuts a la premsa en català 

Els funcionaris de les Illes Balears no hauran de saber català 

El PP clausura la primera emissora pública de l'Estat, a Mallorca i en català 

El tancament de Ràdio TV de Mallorca, un atac a pluralitat i a la llibertat d'expressió

El Grup Barnils es presenta a Mallorca en el marc de l'amenaça de tancament de RTVM 

Entitats mallorquines rebutgen el possible tancament de Ràdio Televisió de Mallorca 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid