Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PP balear modificarà també la Llei de normalització lingüística

El govern balear modificarà la Llei de normalització lingüística tot i que va ser aprovada pel mateix PP l'any 1986. Ho va anunciar divendres el conseller d'Administracions Públiques, Simó Gornés, el qual explicà que es canviarà puntualment la llei per permetre que el català deixi de ser un requisit a l'Administració i sols sigui un mèrit.
 

Amb el retoc, pretén que no entri en contradicció amb la modificació de la Llei de funció pública per la qual el català deixa de ser un requisit per passar a ser considerat un simple mèrit. L'OCB considera "gravíssimes" i "inacceptables" les afirmacions de Gornés.

24/09/2011 20:51 Llengua
L'entitat considera inacceptable que la reacció de l'executiu a la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears -que considera constitucional que les institucions de Balears demanin el coneixement de català per accedir a la funció pública- sigui "reafirmar-se en la seva croada ideològica contra la llengua pròpia de les nostres illes".
 
Per a l'OCB, la reforma de la Llei de Normalització significaria "traspassar una línia vermella", ja que suposaria que el PP "trenca definitivament el consens entre les forces polítiques creat des dels anys vuitanta en matèria de llengua", que va propiciar l'aprovació de la norma. A més representaria "l'incompliment d'una promesa del mateix Bauzá que, arran d'unes declaracions polèmiques, va assegurar per activa i per passiva que no tocaria la Llei de Normalització Lingüística".
 

L'OCB torna a exigir al PP "que recuperi el seny en matèria de llengua". En aquest sentit li demana que torni al consens vigent des dels anys vuitanta, que es concreta en l'aplicació de la legalitat vigent, definida per la Llei de Normalització Lingüística i la de Funció Pública. Així, demana una altra vegada al Govern que rectifiqui les seves "polítiques antimallorquines".

Per saber-ne més:

L’OCB es congratula de la sentència a favor del requisit lingüístic per accedir a la funció pública 

és de 200 persones es manifesten a Palma per exigir que el català sigui un requisit 

Mobilització a Palma dels estudiants de magisteri per exigir que el català sigui un requisit

El govern balear suprimeix els ajuts a la premsa en català  

Els funcionaris de les Illes Balears no hauran de saber català 

El PP clausura la primera emissora pública de l'Estat, a Mallorca i en català 

El tancament de Ràdio TV de Mallorca, un atac a pluralitat i a la llibertat d'expressió

El Grup Barnils es presenta a Mallorca en el marc de l'amenaça de tancament de RTVM 

Entitats mallorquines rebutgen el possible tancament de Ràdio Televisió de Mallorca 

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid