Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
4 anys sense Sebastià Salellas

La Fundació Tià Salellas ha organitzat la quarta edició del Memorial Sebastià Salellas a Girona sota el títol "Les conquestes perdudes"

28/05/2012 Drets i Llibertats

El 28 de maig de 2008 moria Sebastià Salellas, incansable lluitador per la justícia i els drets socials i nacionals. L'Esquerra Independentista s'ha unit al record i a la commemoració de la figura d'un advocat lloat per la seva fortalesa ideològia i tenacitat lluitadora.

Maulets, el jovent independentista revolucionari, recorda que foren moltes les ocasions en què la militància de l'Esquerra Independentista va comptar amb el suport de la seva tasca. En són exemples coneguts els casos de tortura a independentistes catalans de l'operació Garzón el 1992 o els casos per la crema de fotos del rei d'Espanya. "La seva tasca, però, hi era present en el dia a dia, en aquelles qüestions que deixaven sense empara als més desfavorits, degut a les injustícies i contradiccions del sistema", afirma.

Així mateix, destaca que "comptar amb la seva presència en les lluites per l'alliberament nacional i social suposà, sens dubte, un gran valor per a tots nosaltres". I en aquest sentit, reivindica que és aquest valor que representa la figura de Tià Salellas el que cal recordar i seguir construint.

També la CUP de Girona s'ha afegit a la commemoració de l'aniversari de la mort de Salellas, de qui n'ha reivindicat el llegat i l'exemple perquè "va mostrar sempre un ferm compromís envers els més desfavorits i la lluita pels drets socials i nacionals".

Igual que Maulets, ha destacat que l'advocat va ser l'encarregat de defensar la militància de l'esquerra independentista gironina en la majoria de processos judicials que va haver d'afrontar el moviment, i recorda també la denúncia dels casos de tortura de l'operació Garzón per tortures, de la qual ara se celebren els vint anys, o els imputats per la crema de fotos del rei d'Espanya i la defensa dels veïns que van patir l'operació Dixan.

L'Assemblea de l'Esquerra Independentista de la Garrotxa també s'ha afegit a la commemoració d'aquest aniversari i ha reivindicat el llegat i l'exemple de Salellas perquè "va mostrar sempre un ferm compromís envers els més desfavorits i la lluita pels drets socials i nacionals". L'AEIG dóna suport al Memorial Sebastià Salellas i anima a participar-hi. “Quan la por i l'obsessió per la seguretat fan retrocedir la llibertat, i la doctrina antiterrorista justifica tota mena d'abusos, necessitem, més que mai, persones disposades a arriscar per salvaguardar els drets i les llibertats fonamentals", afirma l'organització.

IV Memorial Sebastià Salellas

Durant aquesta setmana, la Fundació Tià Salellas ha organitzat la quarta edició del Memorial Sebastià Salellas a Girona sota el títol "Les conquestes perdudes".

El programa d'actes, organitzat per la Fundació Tià Salellas amb la col·laboració de diversos col·lectius i institucions gironines, presenta com un dels actes més destacats la conferència "Les conquestes perdudes, a càrrec de l'historiador i professor emèrit de la UPF, Josep Fontana.

La programació del memorial també inclou una jornada antirepressiva, la presentació del llibre "No hi ha dret(s)" i, entre d'altres, un acte lúdic organitzat pel Casal Independentista El Forn a la plaça Sebastià Salellas, al sector est, que servirà per cloure l'edició del memorial d'enguany.

Segons els organitzadors del memorial, la pèrdua de drets dels ciutadans en els últims anys hauria "indignat" Tià Salellas, ja que era un àmbit que li havia preocupat i al qual havia dedicat part de la seva vida, la qual cosa explica la tria de "Les conquestes perdudes" com a tema central de l'edició d'enguany del memorial.

En la presentació del programa d'actes la Fundació Tià Salellas va fer pública la previsió de presentar, en el marc de la pròxima edició del memorial, un documental sobre la vida i trajectòria de l'advocat, així com l'evolució de l'esquerra des dels anys 70 fins a l'actualitat, i també l'edició d'un llibre en què es recopilaran alguns dels articles que Salellas va publicar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid