Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Actes d'homenatge a Sebastià Salellas en el 1r aniversari de la seva mort

 La Comissió per la creació de la Fundació Sebastià Salellas realitzarà en forma d'homenatge un seguit d'actes i activitats en el primer aniversari de la mort de l'advocat gironí.  La inaguració d'una plaça amb el seu nom a Girona (a Vila-Roja, al costat del CAP) dóna el tret de sortida a una setmana d'activitats que recordaran l'advocat d'independentistes catalans i altres represaliats per motius polítics, defensor dels drets i les llibertats, que ens va deixar als cinquanta-nou anys el 28 de maig de l'any passat. L'advocat gironí va destacar durant els darrers anys en la defensa dels empresonats i processats catalans per motius polítics, especialment els vinculats al moviment independentista, com els detinguts el 1992 i per la crema de fotos del rei

19/05/2009 22:25 Drets i Llibertats

Aquest homenatge compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, el Col·legi d'Advocats de Girona, la Diputació de Girona, Llibreria 22, El Punt  i "Memòria, Lluita i Resistència", Taller de Cultura Cinema Truffaut, el Primer Memorial Sebastià Salellas i Magret.

Sebastià Salellas va néixer a Viladamat l'any 1949. Durant els darrers anys ha fet de defensor dels drets dels immigrants, de militants independentistes i de persones processades per la seva activitat als moviments socials alternatius.  Unes de les defenses de més renom d'aquest advocat incansable na estat la dels imputats en l'operació Estany, el dels detinguts del Raval (entrevista a VilaWeb TV) i el dels imputats per la crema de fotos del rei a Girona, així com la defensa de la Núria Portulas.

salellasSebastià Salellas, junt amb el seu fill Benet, van defensar els 17 independentistes que van portar l'Estat espanyol al banc dels acusats al Tribunal Europeu dels Drets Humans, que va concloure amb una condemna de l'Estat per no haver investigat les tortures durant les detencions de l'Operació Garzón el 1992. Anteriorment Salellas havia estat l'advocat de diversos independentistes acusats de pertànyer a Terra Lliure durant els anys noranta.

Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, actualment combinava l'advocacia amb la docència a la Universitat de Girona, on era professor de dret penal.

La seva persona sempre estava present a actes de denúncia o de reivindicació a favor dels drets i les llibertats, realitzant actes, presentacions i debats pel moviment independentista. La seva presència sempre estava acompanyada d'una xapa amb la fotografia del Che Guevara col·locada a la jaqueta, de la qual no es desprenia mai.

 

 

 

PROGRAMA SETMANA MEMORIAL SEBASTIÀ SALELLAS I MAGRET, 2009

DIJOUS 28 DE MAIG

A 2/4 de 8 del vespre, inauguració plaça Sebastià Salellas a Vila-roja (Girona), al costat del CAP.

DIVENDRES 29 DE MAIG

A 2/4 de 8 del vespre a l’auditori del Col·legi d’Advocats de Girona:

Conferència Sebastià Salellas, lluitador a càrrec del Dr. J.Mª Terricabres. Presenta: Joan Sureda

DISSABTE 30 DE MAIG

A les 12 del matí als Quatre Cantons de Girona, vermut popular anti-especulatiu

Organitza: Col·lectius de l’esquerra anticapitalista de Girona

A les 7 de la tarda al Centre Social La Màquia (C/ dels Vern, 15 de Girona) presentació del llibre Rastros de Dixan, dedicat a Sebastià Salellas Magret, i projecció del documental del llibre amb alguns dels seus autors i protagonistes

Organitza: Col·lectius de l’esquerra anticapitalista de Girona i editorial Virus


DILLUNS 1 DE JUNY

A les 8 del vespre a la llibreria 22, presentació del llibre de poesia de Rosa Font, Des de l'arrel, premi Cadaquès a Rosa Leveroni 2008.

A les 10 i quart del vespre, projecció de pel·lícula Hic Digitur Dei (Catalunya 1977) sobre la transició al cinema Truffaut. Presentarà la pel·lícula Guillem Terribas (president del col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona) i Antoni Martí, director del film. En acabar la pel·lícula hi haurà un debat, moderat per Guillem Terribas, amb Salvi Jacomet, Xavier Corominas,.. i altres membres de la colla de Fontsabeu.

 DIMARTS 2 DE JUNY

A 2/4 de 8 del vespre a l’auditori del Col·legi d’Advocats de Girona: Taula rodona sobre les presons. Hi participen: Carles Monguilod (advocat), Mateu Seguí (Advocat), Begoña Garcia de Cortázar (treballadora social) i Xavier Palou Falcó (expres) Presenta: Benet Salellas (advocat)

DIMECRES 3 DE JUNY

A 2/4 de 8 del vespre a l’auditori del Col·legi d’Advocats de Girona:

Conferència Llei de partits i dret de defensa a càrrec de l’advocada basca Jone Goirizelaia Presenta: Carles McCragh, vice-degà del Col·legi d’Advocats

Per saber-ne més:

Mor l'advocat Sebastià Salelles - Comunicat de condol de la CUP 2008

Amic Sebastià - Condol d'Alerta Solidària  2008

Nota de condol per la mort de Sebastià Salellas - Endavant (OSAN)  2008

Ha mort Sebastià Salellas  Documentació

Sebastià Salellas Documentació

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid