x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Avui ha mort l'advocat i lluitador Sebastià Salellas

Sebastià Salellas, conegut advocat d'independentistes catalans i altres represaliats per motius polítics, ha mort avui dimecres, als cinquanta-nou anys. L'advocat gironí va destacar durant els darrers anys en la defensa dels empresonats i processats catalans per motius polítics, especialment els vinculats al moviment independentista, com els detinguts el 1992 i per la crema de fotos del rei. L'advocat gironí ha mort avui al matí a un hospital de Barcelona, on l'havien ingressat per l'agreujament d'una hepatitis i la infecció d'un paràsit li ha produït la mort.

28/05/2008 15:05 Política

Sebastià Salellas va néixer a Viladamat l'any 1949. Durant els darrers anys ha fet de defensor dels drets dels immigrants, de militants independentistes i de persones processades per la seva activitat als moviments socials alternatius.  Unes de les defenses de més renom d'aquest advocat incansable na estat la dels imputats en l'operació Estany, el dels detinguts del Raval (entrevista a VilaWeb TV) i el dels imputats per la crema de fotos del rei a Girona, així com la defensa de la Núria Portulas.

salellasSebastià Salellas, junt amb el seu fill Benet, van defensar els 17 independentistes que van portar l'Estat espanyol al banc dels acusats al Tribunal Europeu dels Drets Humans, que va concloure amb una condemna de l'Estat per no haver investigat les tortures durant les detencions de l'Operació Garzón el 1992. Anteriorment Salellas havia estat l'advocat de diversos independentistes acusats de pertànyer a Terra Lliure durant els anys noranta.

Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, actualment combinava l'advocacia amb la docència a la Universitat de Girona, on era professor de dret penal.

La seva persona sempre estava present a actes de denúncia o de reivindicació a favor dels drets i les llibertats, realitzant actes, presentacions i debats pel moviment independentista. La seva presència sempre estava acompanyada d'una xapa amb la fotografia del Che Guevara col·locada a la jaqueta, de la qual no es desprenia mai.

Mor l'advocat Sebastià Salelles - Comunicat de condol de la CUP

Amic Sebastià - Condol d'Alerta Solidària 

Nota de condol per la mort de Sebastià Salellas - Endavant (OSAN) 

Rànquings
  1. 313 anys després la monarquia borbònica torna a reprimir el color groc per Sant Jordi
  2. El vídeo "Es tanzt ein Bi Ba Butzemann" (Viva Puigdemont) rep més de 200.000 visites en 24 hores
  3. La CUP inicia una recollida de signatures contra el nomenament de Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles
  4. Abans es trencarà Catalunya?
  5. La por ha canviat de bàndol i Catalunya se'n va... a poc a poc, però se'n va
  6. Banc Sabadell finança un fabricant de bombes de dispersió, tot i estar legalment prohibit a l’Estat espanyol
  7. Viena es solidaritza amb Catalunya
  8. Tothom a la mani del 15A #LlibertatPresosPolítics
  9. Reflexions en la Diada del 25 d'Abril
  10. Il·legalitzar Catalunya
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid