Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ALLIBERAMENT SEXUAL
17 de maig: Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia

Col·lectius d'arreu del país han organitzat diferents actes durant aquests dies per tal de commemorar la diada, reivindicar els drets del col·lectiu i denunciar els casos de discriminació que avui dia encara pateixen moltes persones degut a la seva condició sexual

16/05/2012 Drets i Llibertats

El proper dijous 17 de maig es commemorarà el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia, que cada any recorda la decisió que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va prendre el 17 de maig de 1990, de treure l'homosexualitat de la llista de malalties i alhora reivindicar el mateix per a la transsexualitat (avui dia encara considerada acadèmicament una malaltia).

Joan Pujolàs, membre del Brot Bord, l'assemblea de lluita contra el patriarcat, l’homofòbia i la transfòbia, ha recordat a l'article publicat per Llibertat.cat “Perquè som on érem” que “a 5 països del món continua vigent la pena de mort contra l'homosexualitat i a desenes d'estats més segueixen imposant-se penes de presó a lesbianes, gais i transsexuals pel sol fet de ser-ho.” Pujolàs fa un repàs de diversos casos recents on es demostra l'expressió de l'homofòbia arreu del món i el silenci còmplice de l'impunitat amb que es tracten aquests fets.

Pujolàs ha instat a tothom a participar en la lluita contra l'homofòbia i la transfòbia ja que “la lluita contra qualsevol discriminació és cosa de tothom que pretengui un món millor” i recordant que “tothom és susceptible de patir homofòbia en algun moment de la seva vida; No cal ser gai per patir assetjament homòfob a l’escola, n’hi ha prou en tenir una manera de fer que no quadri amb la de mascle dominant, tenir un amic íntim, sentir curiositat un dia o portar una samarreta rosa, per exemple”.

 

Nou número de la revista COLORS

Coincidint amb el Dia Internacional contra l'Homofòbia, el col·lectiu H2O presentarà un nou número de la revista anual COLORS. L'acte de presentació es farà al Casal Despertaferro de Reus (c/ Martí Napolità, 6) a 3/4 de 6 de la tarda.

Aquest nou número tractarà, entre altres temes, les conseqüències de la crisi en el món homosexual, l'actitud de la jerarquia catòlica envers els homosexuals, i la doble discriminació que pateixen les persones alhora immigrants i homosexuals.


Calendari d'actes:

GIRONA:

Concentració a les 8 del vespre a la Plaça Independència sota el lema “Vine a cremar amb nosaltres l'homfòbia”. A 2/4 de 10, cinefòrum a l'Ateneu 24 de juny (c/Auriga,6), amb la pel·lícula Bent. Durant l'acte també es farà la presentació del col·lectiu Brot Bord. Organitza: Comissió Unitària 28 de juny de Girona (Brot Bord, FAGC, Girona Orgullosa, GLG, Sin Ver).

 

TARRAGONA:

17 de maig: concentració a les 7 del vespre a la Plaça de la Font. Tot seguit es farà la presentació del col·lectiu Brot Bord a la comarca acompanyat d'un debat sobre què és la homofòbia. L'acte acabarà amb l'escenificació del Teatre de l'Oprimit. Organitza: Brot Bord

 A 3/4 de 6 el col·lectiu H2O presentarà el nou número de la revista COLORS al Casal Despertaferro de Reus.

18 de maig: Xerrada per l'homofòbia i l'alliberament sexual, al Casal Popular Pere Joan Barceló “Carrasclet” de Falset organitzada per l'Assemblea de Joves del Priorat, el col·lectiu Independentista del Priorat i el nucli de la CUP. Organitza: Brot Bord

19 de maig: A partir de les 7 del vespre a Kal Pobre hi haurà una taula rodona amb diversos col·lectius sobre els moviment socials per l'alliberament sexual. Després hi haurà un sopar i tot seguit es faran activitats de lleure alternatiu. Organitza: Brot Brod

 

VALÈNCIA:

A la facultat de filologia, traducció i comunicació de la Universitat de València a les 8 del matí es farà la penjada de la Bandera LGTB, que hi romandrà tot el dia. A les 9 es muntarà un punt informatiu per part de Lambda. A 2/4 d'11 tindrà lloc una xerrada informativa sobre el dia 17 de maig.

A la facultat de ciències socials a 2/4 de 8 es realitzarà una xerrada sobre adolescents transsexuals.

Organitza: Lambda amb la col·laboració de la Universitat de València

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid