Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP a Figueres demanarà al primer ple declarar la ciutat respectuosa amb la llibertat sexual

La CUP presentarà una moció al primer ple ordinari de la legislatura per tal de declarar Figueres municipi respectuós amb la diversitat sexual.
 

La candidatura presenta aquesta moció amb motiu del Dia Internacional de l'orgull LGBT el 28 de juny.Tot i que el ple és posterior al 28 de juny, la CUP demana un gest al govern municipal perquè pengi la bandera de l'arc de Sant Martí al balcó de l'Ajuntament i es declari Figueres municipi respectuós amb la diversitat sexual.

26/06/2011 23:17 Drets i Llibertats

La moció que ha preparat la formació independentista ha estat enviada a la resta de formacions polítiques per tal de consensuar-ne una versió entre tots els grups. Segons la CUP, actualment l'homosexualitat encara es condemna amb la pena de mort a 11 països, mentre que en 87 més es mantenen les penes de presó i la violència física.

Per la candidatura, tot i que en països com el nostre hi ha legislacions que protegeixen el col·lectiu LGBT, persisteix una fòbia social en sectors minoritaris que es manifesta amb discriminacions, i encara no s'ha arribat a una situació d'igualtat de les diferents orientacions afectives en alguns àmbits públics.

La moció consta de 2 punts simbòlics com el fet de declarar Figueres municipi respectuós amb la diversitat sexual, així com penjar la bandera de l'arc de Sant Martí cada 28 de juny al balcó de l'Ajuntament. A més, també es demanen actuacions dins l'Ajuntament de Figueres a favor de la diversitat sexual, com ara fer accions formatives o sensibilitzadores per a treballadors municipals d'àmbits d'atenció a la persona, revisar la documentació i els impresos de l'Ajuntament perquè les parelles del mateix sexe s'hi puguin sentir reflectides amb igualtat de condicions que les parelles de sexe diferent i dotar un Punt d'Informació Juvenil amb personal i recursos necessaris per l'assessorament i informació als joves del col·lectiu LGBT.

Per saber-ne més:

Milers de persones es manifesten als Països Catalans en contra de l'homofòbia

28 de juny: Dia Internacional per l'Alliberament LGT  

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid