Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Milers de persones es manifesten als Països Catalans en contra de l'homofòbia

Una triple manifestació a Barcelona, València i Palma ha congregat milers de persones arreu del país en protesta per l'homofòbia i per reivindicar l'alliberament sexual gai, lesbià i transsexual. Tot en commemoració al Dia internacional per l'alliberament LGT.

La primera protesta ha estat la de Barcelona, que ha sortit a dos quarts de set de la plaça Universitat sota el lema "Contra l'homofòbia ara, sempre i arreu!" i que ha comptat amb un bloc de l'Esquerra Independentista que ha marxat sota el lema "Sexualitats lliures a totes les comarques!".

25/06/2011 21:27 Gènere

A València la manifestació ha partit a dos quarts de vuit del Parterre sota el lema "Salut i igualtat per dret" i també ha comptat amb el bloc de l'Esquerra Independentista. A les vuit era el torn de la manifestació de Palma, que ha sortit de la plaça Remígia Gaubet.

A partir de les 10 la plaça Universitat de Barcelona acull actuacions de la Colla de Bruixes i Diables de Bon Pastor, Las Triplete, Santi de beauvoir i Bitches on bikes electronic funky punky live music visual performance. A Barcelona la manifestació ha estat convocada per diverses entitats que treballen pels drets dels gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals (LGBT) englobats en la Comissió Unitària del 28 de Juny. Els protestants han denunciat que la Generalitat hagi abandonat l'Associació Internacional de Gais i Lesbianes (ILGA), del qual n'era membre des del 2007, i que l'Ajuntament cedeixi davant l'Església catòlica.

Nova York aprova el matrimoni homosexual

La jornada reivindicativa d'avui ha coincidit amb l'aprovació a Nova York del matrimoni entre persones del mateix sexe. El Senat de Nova York ha aprovat el matrimoni homosexual en una ajustada votació que s'ha decidit per 33 vots a favor i 29 en contra. Després d'una setmana de tenses negociacions entre partidaris -la gran majoria demòcrates- i detractors de la llei, Nova York s'ha convertit en el sisè i més poblat estat nord-americà que legalitza la unió entre dues persones del mateix sexe. La mesura, una victòria per als drets dels gais i lesbianes, s'emmarca en la cursa per a les pròximes eleccions presidencials del 2012. El matrimoni entre persones del mateix sexe està reconegut ara als estats de Massachusetts, New Hampshire, Vermont, Connecticut, Iowa, Washington DC i Nova York. Califòrnia n'era el setè però va prohibir la mesura després de sotmetre-la a referèndum.

Per saber-ne més:

28 de juny: Dia Internacional per l'Alliberament LGT 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid