Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP aposta per crear a Girona el Consell local per a l'alliberament sexual

La CUP presentarà una moció en el pròxim ple ordinari que proposarà declarar Girona "ciutat per la diversitat sexual i contra l'homofòbia i la transfòbia".
 
Una de les iniciatives més destacades que incorpora el text, en aquest sentit, és la creació del Consell local per a l'alliberament LGT de Girona, en què participarien diverses institucions de l'administració pública, així com les organitzacions d'alliberament LGT.

27/06/2011 11:18 Drets i Llibertats

 

 

La formació ha fet una crida a la ciutadania gironina a participar, demà, en la manifestació que se celebrarà a la ciutat amb motiu del 28 de juny, dia internacional per l'alliberament lèsbic, gai i transsexual (LGT), organitzada per la Comissió Unitària 28 de Juny de Girona.

Així, la CUP ha reafirmat el seu compromís amb la lluita d'aquest moviment, i ha reclamat al futur equip de govern municipal que dissenyi "polítiques actives contra l'homofòbia i la transfòbia". La formació constata que malgrat la intensa lluita duta a terme per les organitzacions per l'alliberament LGT, l'homofòbia i la transfòbia continuen ben presents al nostre context més immediat, per la qual cosa calen molts més esforços en la lluita per l'alliberament LGT i exigir la col·laboració activa i compromesa de les institucions públiques.

El Consell local per l'alliberament sexual servirà per acordar amb l'Ajuntament formes de treballar eficaçment contra l'homofòbia i per acordar les polítiques públiques -amb consens de les entitats- sobre aquest àmbit.

A més, la CUP vol que l'Ajuntament doni el nom de "28 de juny, dia internacional per a l'alliberament lèsbic, gai i transsexual" a un carrer o plaça de la ciutat, i garantir que als diversos espais municipals per a joves de la ciutat es treballi per a la normalització del fet LGT, així com que s'hi millorin els protocols d'acollida a adolescents i joves lesbianes, gais i transsexuals. Una altra proposta destacada és la de garantir que la Policia Municipal tingui i compleixi protocols per a atendre casos d'homofòbia i de transfòbia que assegurin una bona i justa atenció de les persones afectades per episodis de discriminació.

Per saber-ne més:

La CUP a Figueres demanarà al primer ple declarar la ciutat respectuosa amb la llibertat sexual

Milers de persones es manifesten als Països Catalans en contra de l'homofòbia

28 de juny: Dia Internacional per l'Alliberament LGT  

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid