Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
Palau continuarà treballant per impugnar el POUM

Es convoca una nova reunió informativa pel proper 15 de gener per buscar mecanismes per aturar la carretera que travessarà Moixerigues i el Temple, que contempla el POUM

11/01/2012 Política
El nou POUM aprovat definitivament el passat 23 de desembre i publicat al Diari Oficial de la Generalitat, preveu la construcció d'una carretera que travessi Moixerigues i el Temple, convertint aquests barris en camí de pas entre Sant Celoni i Palau (Vallès Oriental) amb la C-35 i l'autopista, el polígon industrial, l'abocador i la carretera d'accés al Montseny per Campins. Amb la construcció d'aquesta nova via es preveu que incrementi intensament el trànsit a l'interior dels barris de Moixerigues, Pont Trencat, Temple i Virgili, alterant considerablement el model de vida dels seus veïns i veïnes.

Els ciutadans dels municipis afectats, ja fa mesos que estan treballant per tal d'evitar l'aprovació i posteriorment la construcció de les infraestructures que preveu el POUM. Un representant de l'Associació Món amb Seny, va assegurar a la reunió informativa del passat 4 de desembre, partint d'estudis tècnics, ambientals i de mobilitat, que “la carretera planificada és totalment innecessària i només respon a criteris econòmics que vinculen la construcció d'aquesta carretera al creixement urbanístic previst a Moixerigues”. Va concloure amb la denuncia del paper de CiU criticant que “ara que és al govern es mantingui de braços plegats mentre va concórrer a les eleccions amb el compromís d’excloure del POUM la carretera que el text preveu que travessi Moixerigues i el Temple”.

Nova reunió informativa al Temple

L'Associació Món amb Seny i la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, han convocat una nova reunió pel proper diumenge 15 de gener a les 12 del migdia a l'IES La Tordera (C/de la Margarida, 1) per tal d'informar als veïns i veïnes sobre les infraestructures que preveu el POUM i actualitzar i compartir la informació actual. En la reunió es debatrà quines podrien ser les actuacions a emprendre per tal d'aturar la carretera que travessarà Moixerigues i el Temple.


La CUP ha mostrat la seva preocupació per la incorporació d'aquesta nova via a la planificació urbanística, i ha assegurat que “la construcció de carreteres sol anar acompanyada de creixement urbanístic”, afegint que “l'únic instrument que ens resta per fer desaparèixer l’afectació urbanística que ens amenaça és presentar un recurs contenciós al POUM, i la millor forma que prosperi és sumant forces i unint esforços per impugnar-lo de manera col·lectiva”. També han volgut mostrar la seva oposició, no només a la nova variant de Moixerigues, sinó també a la de Can Pagà, la variant a Sant Esteve per Can Sala i Can Barceló, i el 4t cinturó, ja que aquestes vies són les que permetrien un creixement salvatge a Palau.

Sant Celoni, Sant Esteve i Palau estrenen Butlletí conjunt

Aprofitant la integració de Palau i Sant Esteve a la revista Vilacup, fins ara publicada únicament per Sant Celoni, han dedicat un espai del butlletí per difondre la problemàtica de les noves carreteres projectades d'esquena a la població i les conseqüències que aquestes comportaran si el projecte es tira endavant.

En aquest nou número també hi trobarem articles de fons dedicats a temes d'interès general (retallades socials, impostos), així com a qüestions d'aspecte més local.

La CUP de Palau s'ha mostrat molt positiva en la nova incorporació dels municipis de Sant Esteve i Palau a la revista, considerant que “d'aquesta manera s'aplica el treball conjunt de les tres poblacions i esperem que en un futur es faci extensible a molts altres aspectes”.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid