Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Poble amazic
Solidaritat amb el nou estat independent d'Azawad a Barcelona
14/04/2012 Internacional

Es prepara una gran mobilització per al dia 21 d'abril a Barcelona, a les 18h a la plaça Sant Jaume, en solidaritat amb el poble amazic. Aquesta resposta de solidaritat és una crida per donar suport a la declaració d'independència declarada pels tuaregs del nord de Mali,  el nou Estat independent de l’Azawad proclamat el passat 6 d’abril.

Els convocants denuncien que els governs de Mali (l'anterior i l'actual forma per una junta militar actual) i l’Estat francès intenten confondre l’opinió internacional amb informacions esbiaixades sobre el procés d'amancipació tuareg.


CRIDA GENERAL A FAVOR DE LA LLIBERTAT PER AL POBLE AMAZIC
- TILELLI  I  TMAZGHA – Llibertat per als amazics - Independència per a AzawadCridem els amazics dels Països Catalans i el conjunt del Poble Català a manifestar la nostra solidaritat amb el poble amazic en la seva lluita per la llibertat.

La lluita del poble amazic és llarga i fa desenes d’anys que dura. Des de la Cabília d’Algèria ja fa més de cinquanta anys, a les mobilitzacions del Sud-est i del Rif al Marroc, durant les darreres dècades; la lluita dels amazics de Líbia i la lluita per la Independència dels tuaregs de l’Azawad, el poble amazic no ha parat mai de manifestar amb força la seva ànsia de llibertat.

Al llarg dels darrers mesos els enfrontaments s’han accentuat i han arribat a situacions de repressió duríssima al Marroc, un país que – malgrat les propagandes enganyoses que difon - continua regit per un règim despòtic coronat per una monarquia. A Algèria el règim militar continua mantenint amb mà de ferro la seva dominació dictatorial de caire araboislàmic directament contrària al poble amazic. I a Líbia els facinerosos islamistes que dominen el país estan disposats a instaurar-hi (amb la benedicció dels règims corruptes occidentals) una dictadura islàmica que no vol reconèixer els drets democràtics de la població ni les reivindicacions específiques dels amazics.

La situació és especialment preocupant al nou Estat independent de l’Azawad proclamat el passat 6 d’abril perquè les potències colonials encara influents a la regió (amb França al capdavant)  ja han manifestat la seva negativa a reconèixer-lo. Aquesta oposició és una prova més de cinisme ja que aquest territori fou annexat forçosament a Mali l’any 1958 sense el consentiment de la població, rebuig que era conegut de manera explícita per l’antiga potència colonial: França.

Els governs de Mali (els anteriors i la junta militar actual) i l’Estat francès enganyen l’opinió internacional amb el pretext de l’existència a la regió de suposades bases d’Al Qaida, en connivència amb el govern corrupte de Mali (que ha massacrat el poble d’Azawad repetidament els anys 1963, 1990, 2006, 2010 i 2012 ; i l’ha maltractat en moments de grans sequeres com les del 1967, 1973, 1984 i 2010 amb la intenció d’afavorir un veritable genocidi). El Moviment Nacional per l’Alliberament de l’Azawad - MNLA - és un moviment popular i democràtic nascut de la resistència contra una voluntat política i militar d’extermini per part de Mali. L’Estat independent d’Azawad es proposa de regir-se per una Constitució Democràtica i s’ha adherit plenament i explícitament a la Carta de les Nacions Unides.

La seva lluita mereix tot el nostre respecte i reclama la nostra solidaritat activa. No podem acceptar que els interessos neocolonials de França matin el dret dels amazics d’Azawad a decidir per ells mateixos el seu futur.

El poble amazic a l’Azawad i arreu del Nord d’Àfrica ha de rebre la nostra solidaritat activa.

Mostrem el nostre suport assistint a la concentració del dia 21 d’abril i donant suport a les diferents activitats de solidaritat que s’aniran desenvolupant. El futur del poble amazic és el futur del poble català, aquesta ha de ser la nostra convicció.

LLIBERTAT PER AL POBLE AMAZIC !!  – TILELLI I TMAZGHA !!

- Comitè Català de Solidaritat amb el Poble Amazic – abril 2012

Per saber-ne més:

Els rebels tuaregs proclamen la independència d'Azawad, una àmplia zona del nord de Mali Ara.cat

Azawad, un nou estat independent Ràdio Catalunya

Qui són els tuaregs de Mali? 6 preguntes amb resposta sobre la independència d'Azaouad Ara.cat

Deu preguntes i respostes sobre la rebel·lió tuareg Vilaweb.cat

La Unió Europea i la Unió Africana rebutgen la independència del nord de Mali ElPunt.cat

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid