Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Junta Electoral exclou de la llista de la CUP de Lleida una candidata d'origen amazic

La Junta Electoral de Zona de Lleida ha exclòs de la llista electoral de les properes eleccions municipals de maig de 2011 de la CUP a la ciutat de Lleida la candidata Ghalia Tahtah, una lleidatana d'origen amazic i nacionalitat marroquina.

La resolució ha estat motivada pel fet que els residents extracomunitaris no tenen dret ni a votar ni a ser elegits. Ghalia Tahtah, lleidatana veïna del barri de Pardinyes i empleada de banca a la ciutat, forma part de la llista en la posició de segona candidata suplent.

26/04/2011 18:56 Política
Segons ha explicat la CUP, es va optar per incorporar-la com un acte de desobediència civil per tal de denunciar "aquest dèficit democràtic que exclou del procés electoral més d'un 10% de la ciutadania de Lleida" i, al mateix temps, per mostrar la solidaritat amb el poble amazic, a favor de qui la candidata desenvolupa la tasca d'activista pel reconeixement de la seva llengua i identitat.

La CUP, a través de la seva portaveu Esther Sancho, que ha comparegut acompanyant la candidata exclosa, en una roda de premsa davant dels mateixos jutjats el dia d'avui, ha expressat el rebuig de la formació a la legalitat en què s'emmarca la resolució i ha reprovat que "la negació al dret de sufragi universal dels nostres veïns i veïnes en ple segle XXI crea lleidatans de 1a i de 2a i suposa un atemptat als drets humans i una aberració impròpia d'una societat avançada."

Per la seva banda, la candidata de la CUP exclosa Ghalia Tahtah ha manifestat que "em sento ciutadana de Lleida perquè la gent m'ho fa sentir, els quinze anys que porto al país, els companys de feina i la resta de ciutadans amb qui em sento integrada, però la legalitat no". Tahtah considera veu com "un contrasentit que no se'ns deixi participar en democràcia i per això demanem des de la CUP la reforma de la llei. No és una utopia aconseguir-ho sinó que és possible".

Rànquings
  1. La Fiscalia demana sis anys de presó per una suposada participació en uns aldarulls durant una mobilització independentista
  2. Articular políticament la Unitat Popular i el republicanisme d’esquerres
  3. L’ANC anima a inscriure’s al registre de Consum Estratègic per engrandir els més de 148.000 canvis de contracte duts a terme fins ara
  4. Rèplica de Màrius Serra a Javier Cercas
  5. USTEC·STEs amb la mestra de Terrassa
  6. Coincidint amb la Diada Nacional es fa crida per assolir la República Confederal dels Països Catalans
  7. Discurs d’en Lluc Salellas al ple d’investidura a l’Ajuntament de Girona
  8. Un pres no pot ser democràtic
  9. La Intersindical-CSC es reuneix amb el conseller Jordi Puigneró per avançar en la construcció de la Generalitat de la República
  10. Es difonen diversos comentaris d'escarni dedicats a Quim Forn que han estat escrits per unionistes a les xarxes socials
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid