Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#29mlliure
Més d'un miler de persones demana la llibertat dels empresonats pel 29-M

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut sis persones tot i que no hi ha hagut incidents

22/04/2012 Drets i Llibertats
Unes 1.200 persones s'han manifestat aquest diumenge a la tarda pels carrers del centre de Barcelona per demanar la llibertat sense càrrecs dels tres detinguts el 29-M que estan en presó preventiva des de fa tres setmanes. Es tracta dels dos estudiants de Física de la UB militants de l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), Dani i Isma, i de Javi, veí del barri del Clot de Barcelona. Tots tres van ser detinguts mentre participaven a piquets informatius.

La protesta ha sortit de Plaça Catalunya passades les sis de la tarda sota el lema "Cap retallada a la nostra llibertat" i sota crits de "Llibertat detinguts". Ha recorregut el carrer Fontanella i la Via Laietana i ha fet una parada al Forat de la Vergonya en direcció Lluís Companys per acabar a Arc de Triomf. En finalitzar ja la mobilització, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut sis persones al Bar Lleida d'Arc de Triomf. Això tot i que la manifestació ha transcorregut sense incidents durant tot el vespre.

Alguns manifestants han denunciat que diverses persones han estat retenides pels Mossos només per la forma de vestir o per portar màscara.

La jutgessa titular del jutjat número 18 de Barcelona va denegar el passat 10 d'abril el recurs contra la presó preventiva de l'Isma i en Dani. Per denegar-la, es basava en part en un article d'Enric Juliana publicat a La Vanguardia.

Mantenint la seva actitud, es demana la màxima pena (fins a 5 anys de presó) i se'ls manté a presó per un suposat "risc de fuga o de reinciència".

"Càstig políticament estratègic per espantar"

El manifest de la manifestació denuncia que "la seva situació d’empresonament respon a una estratègia política" dels governs català i espanyol "de criminalitzar la resposta social i la jornada de vaga general davant les desorbitades, injustes i innecessàries retallades econòmiques i socials". En aquest sentit, assegura que "l’exagerada i excepcional mesura de mantenir als tres vaguistes en presó preventiva vol ser un càstig exemplar políticament estratègic per a espantar i no respondre a cap acusació jurídica basada en proves verídiques".

Els convocants exigeixen la llibertat immediata dels tres empresonats i denuncien que "amb els mitjans de comunicació com a aliats han provat de crear una cortina de fum, confondre’ns d’enemics i desviar el debat que plantejaven milers i milers de persones al carrer". En aquest context, deixa clar que "qui utilitza la força i la violència, tant amb les seves polítiques econòmiques com per a reprimir la resposta social que aquestes generen, és l’Estat i els seus cossos policials".

D'altra banda, posen de manifest que "quan la resposta social creix ja no els val amb ignorar-nos s’han d’apressar a endurir el codi penal per augmentar les penes i negar drets bàsics com el de manifestació o associació". "Aquesta retallada a les nostres llibertats té un amarg regust a continuitat d’èpoques passades i recorda un autoritarisme contra el qual les nostres mares i avis ja van haver de lluitar", sentencia el manifest.

Amb tot, avisa que "no caurem en la seva estratègia de desviar l’atenció del que es reclamava a la vaga general" i "continuem lluitant contra la nova reforma laboral que vol deixar-nos despullats davant la patronal".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid