Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La premsa italiana es fa ressò de la campanya: "Vacances a Barcelona? Et pot costar un ull de la cara"

La campanya adverteix del perill que pot comportar venir a Barcelona a causa de la policia. Aquesta campanya sorgeix a partir dels incidents amb els Mossos d' Esquadra dels últims anys, que han fet perdre l'ull a tres ciutadans italians a causa de les boles de goma.

13/04/2012 Drets i Llibertats
Avui ha començat una iniciativa "Vacances a Barcelona? Et pot costar un ull de la cara" per pressionar les institucions italianes que afecten a tres italians que han perdut un ull en els darrers anys a causa de les bales de goma que disparen els mossos d'esquadra a la ciutat segons informa La Republica, un dels diaris de més difusió a Itàlia. En aquesta línia la campanya recull signatures per demanar a les autoritats italianes perquè s'obri una investigació sobre els fets i s'exigeixin responsabilitats.

Conjuntament amb l'article que es fa ressò de la campanya, el diari italià entrevista Nicola Tanno, una de les persones afectades que promou la campanya i
fundador de l'associació Stop Bales de Goma.


7 persones han perdut un ull en els darrers 4 anys a Barcelona


Dues persones van perdre l'ulll a conseqüència de l'impacte de les bales de goma disparades pels antiavalots dels Mossos d'Esquadra el passat 29 de març. Amb aquests dos casos ja són set les persones que han perdut un ull en els últims 4 anys a causa de les pilotes de goma utilitzades per la policia a Barcelona.


Un aficionat de l'Athlètic de Bilbao mor per l'impacte d'una pilota de goma


Un home de 28 anys va morí aquest dilluns després de rebre l'impacte d'una pilota de goma disparada per la policia autonòmica basca a Bilbao. El tret mortal es va produir dijous passat, després del partit de futbol entre l'Athlètic de Bilbao i el Schalke 04, que jugaven l'Europa League. Aquest diumenge, una manifestació espontània ha recorregut Bilbao.

El ciutadà assassinat pel tret de pilota dels Ertzaintza, de nom Iñigo Cabacas Liceranzu, es trobava en un estat de pronòstic molt greu des de dijous, connectat a ventilació mecànica. Ha mort dies després de l'impacte letal del projectil de goma disparat pels policies autonòmics.

Sobre aquesta mor, el ministre espanyol de l'interior, Fernández Díaz va dir el dia que anunciava les mesures per criminalitzar la dissidència, que defensava el nivell dels antidisturbis i va afegir que 'd'incidents, per desgràcia, sempre n'hi pot haver, i són de lamentar'.



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid