Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Energia
Es paralitza la MAT al Pallars

L'anunci ha estat molt ben rebut per la plataforma de veïns contrària a la MAT, que considera que és "una de les poques retallades positives"

30/04/2012 Territori
El govern espanyol ha suspès la concessió de llicències d'insta·lacions elèctriques de transport, segons reflecteixen els pressupostos del 2012. Aquesta mesura complica la possibilitat que es construeixi la línia de molt alta tensió (MAT) Penalba-Isona, que ha de travessar el Pallars Jussà

Segons avança aquest dijous Ràdio Seu, l'anunci ha estat molt ben rebut per la plataforma de veïns contrària a la MAT, que considera que és "una de les poques retallades positives" que pot haver fet el Govern central. El portaveu de l'entitat, Armand Simon, ha declarat a COM Ràdio que veu la marxa enrera com "una victòria" i espera que "si això no atura el projecte definitivament, sí que obligarà a paralitzar-lo novament".

En aquest sentit, l'empresa pública Red Eléctrica Española no ha confirmat encara la suspensió, però ha reconegut que es veurà obligada a replantejar el projecte i la planificació d'infraestructures.

El disseny i les característiques de la MAT han provocat un ampli rebuig dels alcaldes i els veïns del Pallars Jussà, pel seu impacte en el medi i pel risc de càncer que comporta el fet que algunes torres passin molt a prop de nuclis habitats. A més a més, des de la comarca recorden que ja contribueixen de sobres al desenvolupament energètic del país, amb set línies d'alta tensió travessant la zona i diverses instal·lacions hidroelèctriques.



Rebuig del territori

El disseny i les característiques de la MAT han provocat un ampli rebuig dels alcaldes i els veïns del Pallars Jussà, pel seu impacte en el medi i pel risc de càncer que comporta el fet que algunes torres passin molt a prop de nuclis habitats. A més a més, des de la comarca recorden que ja contribueixen de sobres al desenvolupament energètic del país, amb 7 línies d'alta tensió travessant la zona i diverses instal·lacions hidroelèctriques.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid