Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Red Eléctrica confirma els treballs de la MAT al Pallars mentre el govern espanyol ho nega

Red Eléctrica Española ha confirmat a TV3 que s'han començat a fer estudis topogràfics per definir el traçat de la futura línia de molt alta tensió que ha de connectar Catalunya i l'Aragó. Tot i aquesta confirmació, el govern espanyol ho nega i assegura que no li consten aquests treballs previs.
Els 14 alcaldes del Pallars Jussà han decidit per unanimitat demanar la retirada de les estaques aparegudes als municipis de Castell de Mur, Tremp i Gavet. És dóna el cas, que aquestes estaques situades en terrenys particulars seguiexen la lína traçada pel projecte de la MAT entre Penyalva i Isona. Ara bé, no tenien cap constància fins que hi ha hagut la  confirmació de Red Eléctrica.

08/08/2010 00:56 Territori
Els alcaldes faran arribar un manifest al Departament d'Indústria i al Ministeri de Medi Ambient en el que demanen ser informats i la retirada de les estaques fins a disposar dels permisos pertinents. Els alcaldes s'han donat un termini de deu dies per rebre algun tipus d'informació, i si no és així presentaran un recurs contenciós administratiu.
 
L'alarma entre els alcaldes i els veïns de la zona s'ha despertat després que aquesta setmana hagin aparegut, sense previ avís, estaques en un dels traçats plantejats per Red Eléctrica per construir la línia de molt alta tensió que ha d'unir Catalunya i Aragó.
 
Red Eléctrica de España, amb el suport del govern espanyol, presenta una proposta de creació d’una línia de molt alta tensió entre Penyalba, a Osca, i Isona, al Pallars Jussà. Els ens locals afectats d’Aragó i Catalunya, com en propostes similars anteriors, s’hi oposen frontalment pel seu impacte ambiental, i proposen com a mal menor l’aprofitament d’alguna de les línies ja existents.

La construcció de la línia entre Isona i l'Aragó està aprovada pel Consell de Ministres però el traçat concret de cada tram encara està en la fase prèvia. Des de la Conselleria d'Economia insisteixen que el traçat encara està en fase embrionària i que tot just es comencen a fer els estudis ambientals. Amb tot, han assegurat que Red Eléctrica els ha assegurat que per ara no s'està fent cap treball directe de construcció de la línia.

Aquesta, però, no és la primera vegada que apareixen estaques. L'abril del 2008, a la localitat de Prats i Sansor, a la Cerdanya, es van trobar unes estaques en uns prats del municipi que coincidien amb el traçat que hauria de fer la canonada del projecte per transvasar aigua del Segre a l'àrea metropolitana, a través de la galeria de serveis del túnel del Cadí. Els propietaris dels terrenys ho van denunciar a la justícia.

Inicialment, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va negar reiteradament que la Generalitat hi estigués al darrere, però més tard es va admetre que es plantejava un minitransvasament "puntual i temporal". Posteriorment, es va plantejar la possibilitat de fer un transvasament de l'Ebre, i amb les pluges de la tardor es va desestimar. Finalment, el jutjat va decidir arxivar el cas.

Per saber-ne més:

Més de dues-centes persones bloquegen la carretera a Vielha 

Al·legacions a l'Autopista Elèctrica de Ponent 

Es constitueix una plataforma ciutadana contra la MAT de Ponent a Tremp 

Ressusciten la MAT de Ponent 

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid