Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sobirania energètica
L'Argentina comença a tallar amb la sangonera del neocolonialisme espanyol
13/04/2012 Internacional

La República Argentina ha fet un pas endavant per parar els peus al neocolonialisme espanyol, que explota l'economia i els recursos d'aquest país llatinoamericà.

El govern d'aquest república presidida per Cristina Fernández de Kirchner ha tramès al Congrés un projecte de llei d'interès públic que declararà "subjectes a expropiació" el 50,01% de les accions d'YPF.

El diari argentí Clarín assegura que les accions s'expropiaran i que el control d'YPF passarà a l'estat llatinoamericà. Actualent YPF pertany al Grup Petersen, propietari del 25,46%, i a Repsol, propietari del 58%.

En els propers dies el Tribunal de Taxacions de la Nació, amb el suport del ministeri d'Energia, concretarà el preu de taxació de l'operació de nacionalització.

Ja la setmana passada el governador argentí Daniel Peralta va anticipar la nacionalització, que va considerar "irreversible" donada la caducitat de la concessió. La manca d'inversió de la petrolera, que explota amb lucratius guanys els recursos argentins sense que beneficiïn aquest territori, ha estat l'argument de pes per prendre aquesta decisió. Segons Peralta  "YPF hauria d'invertir més de mil milions de dòlars en aquesta àrea. Cosa que dubto que ho faci"

La notícia ha posat molt nerviosa l'oligarquia espanyola amb interessos a YPF, però també els representants espanyols, que a través de mitjans favorables al règim han carregat les tintes contra la presidenta Kirchner. El canal de televisió d'Intereconomia ha realitzat un debat aquesta nit en què s'han realitzat nombroses anemaces i pujades de to contra el govern argentí. En els mitjans generalistes de l'Estat la tònica no ha estat allunyada d'aquest mitjà i també han generat fins ara un estat d'opinió desfavorable amb la decisió sobirana del govern argentí, amb grans titulars tendenciosos.

En aquest sentit, el ministre espanyo d'Indústria, Comerç i Turisme, José Manuel Soria, ha amenaçat avui mateix  que si l'Argentina és "hostil" amb Repsol YPF això "portarà conseqüències." El ministre espanyol ha titllat d'"atacs als interessos de les empreses espanyoles" l'anunci de nacionalització, fins a considerar-les com una "hostilitat cap a Espanya i al govern d'Espanya", amenaçant amb futures "conseqüències."

Per saber-ne més:

El govern argentí, prop de nacionalitzar part d'YPF RTVV

L'Argentina s'afanya a agafar el control d'YPF El Periódico

Soria adverteix l'Argentina que un "gest d'hostilitat" contra Repsol tindrà "conseqüències" 324.cat

Cristina Fernández tensa la corda amb Repsol  La Vanguardia

Argentina inicia el procés per nacionalitzar YPF Ara.cat
 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid