Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acció a Repsol en la campanya "No més sang per petroli"

 Una desena de persones dels moviments socials de Tarragona es van concentrar dilluns a la porta que l'empresa REPSOL té a la Pobla de Mafumet per denunciar la política que les empreses petroleres estan desenvolupant arreu del món per incrementar la seva activitats i llurs beneficis. L'acció s'emmarca dins la campanya a nivell estatal "No més sang per petroli" que ha organitzat una Trobada social alternativa al Petroli en contraposició al Congrès Mundial del Petroli que s'està celebrant a Madrid.

02/07/2008 19:49 Política

En aquest Congrès hi participen caps d’Estat i representants de governs d'arreu del món i directius de petroleres com Repsol, Exxon, Petrobrás, BP, Chevron…, a més d’altres empreses energètiques. L'acció va consistir en desplegar una pancarta amb el lema “No més sang per petroli” i llençar pintura negra i vermella davant la pancarta per a simbolitzar-ho.

Tal i com informen des de la web de Pobleviu  i el bloc de  Jordi Martí Font, organitzacions i moviments socials denuncien que les corporacions petroleres, amb la complicitat dels governs i  organismes internacionals desencadenen multitud de guerres, agressions a pobles, desastres naturals…per obtenir enormes beneficis espoliant els recursos naturals dels països on es troben assentades. Afirmen, a més, que la “cimera del petroli” sembla voler ocultar totes aquestes injustícies i fer-se un rentat d’imatge, per la qual cosa han convocat una Trobada Social Alternativa al Petroli on donar a conèixer, formar i debatre sobre els impactes i les polítiques d’aquestes transnacionals, buscant també alternatives a la dependència del petroli, que està al centre d’un model de consum irresponsable i insostenible.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid