Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El borbó mana callar a Chavez en defensa d'Aznar i les multinacionals

 El rei espanyol i Zapatero van haver d'escoltar durant tota el Cimera les crítiques de Kichner, Evo Morals, Carlos Lage, Daniel Ortega, Rafael Correa i altres mandataris, adreçades a la depredadora actuació de les multinacionals espanyoles (Telefònica, Santander, Unión Fenosa, Repsol, etc.) que han provocat autèntics desastres socials amb les seves polítiques de saqueig.

11/11/2007 20:26 Internacional

  Aquests cimeres iberoamericanes, sense els clàssics dictadors com Videla, Pinochet o Stroessner, ja no són el que eren. Ara els països sobirans s'atreveixen a defensar-se dels atacs de feixistes com Aznar (i els seus poderosos lobbys imperialistes) i criticar els crims socials que les multinacionals espanyoles han causat en els seus països. I és aleshores que el rei espanyol perd els papers.

Aporrea.org: Juan Carlos de Borbón, rey de España -más no de Venezuela-perdió los estribos y gritó: «¡¿Por qué no te callas?!» (vídeo)

Venezolana de TV :Arrogancia en la clausura de la Cumbre Iberoamericana: El «rey» de España manda a callar a sus ex colonias americanas
El rey que nos mandó a callar
Se encarnó Francisco Franco al Rey Don Juan Carlos de Borbón (Aporrera)
Aznar respetando a Chávez (Kaosenlared)

Aquest dissabte també Chávez va mantenir una forta discussió amb el cap de govern espanyol, Rodríguez Zapatero, a qui va reclamar "una revolució socialista pacífica". També va criticar al seu antecessor José María Aznar, que va definir com  feixista pels seus continus atacs envers el govern legítim de Veneçuela i la seva incitació al colpisme. Chávez va revelar detalls d'una conversa mantinguda amb Aznar durant la visita oficial a Caracas que el llavors president del Govern espanyol va fer al juliol de 1999 per a convidar-li a incorporar-se al club del primer món.

Zapatero va tornar demanar la paraula per a exigir respecti per a Aznar perquè era espanyol i havia estat "triat pels espanyols". El president Hugo Chávez va respondre aleshores a Zapatero que Aznar atacava i no respectava la voluntat popular dels veneçolans i que ell tenia el dret a opinar en defensa del seu país.

 El rei espanyol va esclatar cridant Però per què no calles!!!, i gesticulant de manera amenaçant i autoritària, tractant d'intimidar el president de la República de Veneçuela -triat pel poble-.  Això no va intimidar Chavez, però . La seva opinió sobre l’expresident espanyol va ser contundent: "Serà espanyol, però és un feixista". El govern de Veneçuela es reserva el dret a respondre qualsevol agressió en qualsevol lloc, en qualsevol espai i en qualsevol to, el que va aixecar aplaudiments. Després va recordar la frase d'Artigas: Amb la veritat, no ofenc ni temo.

Posteriorment a tot això va prendre la paraula el president nicaragüenc, Daniel Ortega, qui també va criticar amb duresa a les empreses espanyoles, especialment la Unión Fenosa. Unes multinacionals que sotmeten les nacions i el poble llatinoamericans a la seva tirania econòmica, amb la complicitat dels governs espanyols i del seu cap de l’Estat.

Mentre Ortega parlava sobre Fenosa, el representant de la monarquia espanyola, no acostumat a rebre crítiques de països que antigament havien estat les seves colònies, va abandonar el plenari en un gest descrit per la premsa d'aquest país de sense precedents. Per aquest motiu tampoc no va estar present durant la interpretació de l'himne xilè, amb el qual finalitzava el debat.

Ortrega va dir que l'empresa espanyola arriba a Nicaragua a ajudar suposadament, amb l’enganyifa que l'energia arribi a tot el país. Els inversionistes no van comprar les empreses generadores que estaven en mal estat, van comprar mitjançant actes de corrupció les empreses generadores que estaven en bon estat on podien treure-hi utilitats i guanyar el que estaven donant per l'empresa en un any. Unión Fenosa va arribar amb els governs peleles. Nosaltres no li haguéssim deixat entrar, no li haguéssim lliurat la distribució.


El rei d'Espanya -únic cap d'Estat que ha participat en tots els cims iberoamericans pel fet que el seu rang és monàrquic i vitalici i no fruit d'una elecció popular- va justificar la rabieta d'abandonar temporalment el plenari com una mostra de protesta.


Per la seva banda, el governant veneçolà va defensar en tot moment el seu dret a expressar la seva opinió, i va advertir que cap espanyol pot sentir-se ofès per les veritats que va expressar. El vicepresident cubà, Carlos Lage, també va defensar Veneçuela tot constatant que l'expresident del Govern espanyol, José María Aznarv havia "atacat la dignitat de Veneçuela” i que Chávez tenia dret a defensar-se. Després de les apreciacions que va formular avui Chávez contra Aznar, Lage va dir que l'expresident espanyol en reiterades ocasions ha atacat la dignitat de Veneçuela i al seu president amb epítets i expressions molt greus, més “que les que ha utilitzat avui el governant veneçolà.

Font: www.magec.info

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid