Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Més de 150 personalitats illenques fan una crida a participar a la manifestació per la llengua

El manifest "Crida ciutadana per la llengua" expressa el compromís amb la llengua pròpia de les Balears

24/03/2012 Llengua
Un total de 158 personalitts destacades de la societat civil de les Illes Balears han signat el manifest "Crida ciutadana per la llengua" que es va presentar divendres a Can Alcover-Espai de Cultura. El text dóna suport a les mobilitzacions per la llengua organitzades per diferents col·lectius ciutadans i fa una crida a participar a la manifestació "Sí a la nostra llengua", que tendrà lloc el proper diumenge a les 18.00 hores a la plaça d'Espanya de Palma.

La vicepresidenta de l’Obra Cultural Balear (OCB) -entitat organitzadora de la manifestació-, Marisa Cerdó, va presentar ahir el manifest en un acte que va comptar amb la presència d’un centenar dels signants. Cerdó va fer pública la llista provisional de les personalitats que hi han donat suport, a la qual previsiblement s’hi afegiran més noms.

El manifest constata que en els darrers mesos "hem viscut a les Illes Balears diverses accions i mobilitzacions protagonitzades per ciutadans i entitats a favor de la promoció i la defensa de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, i en contra dels retrocessos institucionals promoguts pel Govern Bauzá". En aquest sentit, els sotasignants expressen el seu compromís amb la llengua pròpia de les Balears, el suport a les campanyes ciutadanes en defensa de la nostra llengua (Moviment per la Llengua, Vaga de Fam de Jubilats per Mallorca, “A Mallorca en català”, “Enllaça’t pel català”, mobilitzacions de les delegacions de l'OCB, Assemblea de Mestres i Professors en Català), i fan una crida a tota la ciutadania perquè participi a la manifestació de diumenge.

Entre les personalitats que han signat el manifest destaquen les actrius Maruja Alfaro i Caterina Alorda, l'escriptor Sebastià Alzamora, l'actor Simó Andreu, l'exentrenador del Mallorca Jaume Bauzà, el teòleg i escriptor Bartomeu Bennàssar, el vicepresident de l'AELC a Balears Miquel Bezares, el president de la Fundació s'Olivar Joan Carrero, l'expresident de l'OCB Climent Garau, l'actor Antoni Gomila, el catedràtic Josep Antoni Grimalt, l'escriptora Maria de la Pau Janer, el president de la secció filològica de l'IEC Isidor Marí, l'historiador Josep Massot i Muntaner, l'actor Carles Molinet, la lingüista Aina Moll, el professor Gabriel Oliver "Majoral", el músic Antoni Parera Fons, el catedràtic Damià Pons, l'escriptor Antoni Serra, el pintor Andreu Terrades, el professor Joan veny o la vicepresidenta del PEN Club Antònia Vicens. I així fins a 158 persones de les Illes Balears.

Per altra banda, el cantant i músic Victorí Planells, un dels signants del manifest, ha donat la seva cançó “Llengua per a l’amor” a l’Obra Cultural Balear perquè sigui l’himne de la manifestació. El tema està basat en un poema de l’escriptor eivissenc Marià Villangómez, del qual enguany es commemora el desè aniversari de la seva mort.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid