Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
L'ANC se suma a la crida de diverses organitzacions a manifestar-se en defensa del català a les Illes

Aquesta tarda les Assemblees territorials de Barcelona de l'ANC han emès un comunicat de suport a les mobilitzacions en defensa del català a les Illes i de suport a la vaga de fam que realitzen membres de Jubilats per Mallorca

23/03/2012 Llengua
Les Assemblees Territorials de Barcelona de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) donen suport a les mobilitzacions que aquest cap de setmana es faran a Palma i a Barcelona en defensa de la llengua catalana a les Illes i s’uneix a les consideracions crítiques al govern de José Ramon Bauzà que ha iniciat una ofensiva lingüística sense precedents a les Illes Balears per mitjà del projecte de Llei de la Funció Pública, a partir del qual el català deixa de ser un requisit per obtenir una plaça pública en l’administració autonòmica.

L’aplicació d’aquesta normativa perjudicarà greument la situació de la llengua catalana a les Illes i traurà al català, a la pràctica, la condició de llengua oficial d’aquest territori. Juntament amb les propostes de modificació de la toponímia històrica de les Illes per  tal d’incloure les denominacions en llengua castellana que buida de contingut la Llei de Normalització Lingüística al Parlament Balear de 1986, configuren una estratègia del Partido Popular per reduir l’ús social de la llengua catalana per tal que no pugui esdevenir llengua general de relació social al seu propi territori.

L’ANC dóna igualment suport a les diferents mobilitzacions que s’han anat desplegant aquests dies com les desenes de milers al•legacions presentades a l’avantprojecte de llei i vol mostrar d’una manera especial la seva més ferma solidaritat amb la vaga de fam que el professor jubilat mallorquí Jaume Bonet està portant a terme en defensa de la llengua catalana a les Illes.


Declaració de suport a les mobilitzacions en defensa del català a les Illes

Les Assemblees Territorials de Barcelona de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) donen suport a les mobilitzacions que aquest cap de setmana es faran a Palma i a Barcelona en defensa de la llengua catalana a les Illes i s’uneix a les consideracions crítiques al govern de José Ramon Bauzà que ha iniciat una ofensiva lingüística sense precedents a les Illes Balears per mitjà del projecte de Llei de la Funció Pública, a partir del qual el català deixa de ser un requisit per obtenir una plaça pública en l’administració autonòmica.

L’aplicació d’aquesta normativa perjudicarà greument la situació de la llengua catalana a les Illes i traurà al català, a la pràctica, la condició de llengua oficial d’aquest territori. Juntament amb les propostes de modificació de la toponímia històrica de les Illes per  tal d’incloure les denominacions en llengua castellana que buida de contingut la Llei de Normalització Lingüística al Parlament Balear de 1986, configuren una estratègia del Partido Popular per reduir l’ús social de la llengua catalana per tal que no pugui esdevenir llengua general de relació social al seu propi territori.

L’ANC dóna igualment suport a les diferents mobilitzacions que s’han anat desplegant aquests dies com les desenes de milers al•legacions presentades a l’avantprojecte de llei i vol mostrar d’una manera especial la seva més ferma solidaritat amb la vaga de fam que el professor jubilat mallorquí Jaume Bonet està portant a terme en defensa de la llengua catalana a les Illes.

                                                                                        Assemblees Territorials de Barcelona de l’ANC

 
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid