Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades als mitjans públics
Uns 15.000 catalans del món demanen el manteniment de TV3SAT

"Per als que vivim per tot el món la televisió en català és molt més que una de les opcions disponibles d'informació i oci"

14/03/2012 Comunicació
En quinze dies quasi 15.000 catalans d’arreu del món s'han unit en una sola veu per demanar al govern català que no acabi amb les emissions de TV3SAT. El manifest, consensuat entre Catalans al Món i Catalans Abroad, l'han fet arribar a la ciutadania i la societat civil catalanes per demanar complicitat i suport.

El govern argumenta que atura el satèl·lit per motius econòmics i afirma que la difusió internacional continua només per Internet. Amb tot, Internet no arriba a tot arreu i on arriba no sempre té prou ample de banda. Segons la comunitat catalana a l'exterior, el cost anual del satèl·lit és poc més de 800.000 euros, quan la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) té un pressupost de 260 milions el 2012.

En aquest sentit, considera que la CCMA "ha demostrat que és capaç d'estalviar optimitzant recursos, sense deixar de produir continguts de qualitat ni sacrificar la difusió", de manera que no entén "perquè la CCMA vol renunciar TV3SAT per estalviar el 0,3 per cent del pressupost". "Per als que vivim per tot el món la televisió en català és molt més que una de les opcions disponibles d'informació i oci", manifesta.

Segons remarca, fora de Catalunya TV3 "és més 'la nostra' perquè ens permet viure en català en indrets on el català no existeix, i ens enriqueix la vida familiar reunint-nos al voltant dels nostres programes preferits, ajudant-nos a transmetre la llengua als nostres fills, reforçant així la nostra identitat". A més, subratlla la importància d'informar-se a través del Telenotícies de TV3 i no del Telediario de TVE, i afirma que "la televisió en català també és un gran ajut per a tots aquells amics de Catalunya i de la nostra cultura al món que estudien la nostra llengua".

Per tot plegat demana al govern que no sacrifiqui l'èxit, "la qualitat i el prestigi de 15 anys de televisió en català en un món més globalitzat que mai".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid